Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Film o Plavom orkestru na WMF-u

Intimno putovanje kroz vrijeme koje nas je mazilo, a kasnije i zgazilo.

Dokumentarni film Orkestar redatelja Pjera Žalice, o legendarnoj sarajevskoj grupi Plavi orkestar, doživjet će svoju medijsku pretpremijeru u Rovinju, tijekom četvrtog Weekend Media Festivala, koji se održava od 22. do 25. rujna.

Film je dobio nagradu za najbolji film i najbolju režiju na nedavnom 2. Starigrad Paklenica Film Festivalu, a nakon službene hrvatske premijere u Zagrebu predstoji mu prikazivanje na međunarodnim festivalima i regionalna distribucija. Uz redatelja Pjera Žalicu, koautor filma je Saša Lošić, frontman Plavog orkestra, a obojica će prisustvovati pretpremijeri u Rovinju. Film je sniman u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu i još nekoliko europskih gradova.Kako kaže redatelj Pjer Žalica, ovo je film o intimnom putovanju kroz vrijeme koje nas je mazilo, a onda nas je zgazilo. "Zborska pjesma o ambijentu i okolnostima koji guše glas u grlu, ali – mora se živjeti i pjevat I zato ovo nije priča o lošim vremenima, nego o dobrim ljudima. Ljudima koji i u najtežim okolnostima pronalaze snagu i poticaj za kreativno djelovanje i vjeru u bolje sutra", ističe Žalica.

Kao svjedočanstvo fascinantne 25-godišnje karijere banda koji je preživio promjene generacija, vrijednosnih i političkih sustava, a ostao dosljedan sebi, film uključuje više od stotinu osoba koje su obilježile to vremensko razdoblje. Među njima su glazbenici Goran Bregović, Nikša Bratoš, Elvis J. Kurtović i Severina, glumci Dragan Bjelogrlić, Branko Đurić, Rade Šerbedžija i Bogdan Diklić, književnici Abdulah Sidran, Filip David i Miljenko Jergović, legendarni nogometaš i trener Ivica Osim, te mnogi drugi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Hrvatski Telekom dovodi i jedinstveni, glazbeno-scenski pop-up event na jezero Bundek, Electronic Beats, koji će se održati 24. lipnja.

Zanimljivosti

Film Drevna mišologija, priča priču o mišici Patti koja ima velike planove i snove koje želi ostvariti.

Zanimljivosti

Film koji je oduševio kino publiku pričom o naizgled običnoj britanskoj kućanici čiji je san posjedovati neodoljivu svečanu haljinu Christiana Diora uskoro stiže na...

Zanimljivosti

Ona je Amerikanka s talijanskim korijenima, a njen život je sve samo ne povezan s mafijaškim podzemljem.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.