Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Filmomanija 3

Filmska revija recentne europske i svjetske kinematografije u Movieplexu.

Od 1. do 10. listopada u Movieplexu (centar Kaptol) održava se Filmomanija 3 – treća po redu filmska revija recentne europske i svjetske kinematografije koja će gledateljima donijeti izbor najzanimljivijih filmova s najznačajnijih svjetskih filmskih festivala.

Tijekom desetodnevne revije bit će prikazano 19 filmova, među kojima su i pobjednik ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu 'Uncle Boonmee', dobitnik posebne nagrade žirija na filmskom festivalu u Veneciji 'Soul Kitchen', dobitnik posebne nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu film 'Četiri lica' te dobitnik Srebrnog medvjeda na filmskom festivalu u Berlinu – 'Katalin Varga'.Od ostalih filmova koji će se prikazivati tijekom filmske revije, svakako treba izdvojiti i dokumentarni film 'Inside Job', prikazan u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu, južnokorejsku dramu 'Poezija', koja je osvojila nagradu za najbolji scenarij, također u Cannesu, te danski film 'Bratstvo', koji je proglašen najboljim na filmskom festivalu u Rimu.

Svoje premijere tijekom filmske revije doživjet će i nekoliko američkih filmova, među kojima posebno valja istaknuti komediju 'Cura na lošem glasu' i romantičnu avanturu 'Jedi, moli, voli'.

Gledatelji neće ostati zakinuti ni za festivalske američke filmove pa će se tako na programu naći drama 'Dar od srca' prikazana u službenoj konkurenciji na filmskim festivalima u Sundanceu i Berlinu, zatim ratna drama 'Glasnik' te drama 'Home' – dobitnik nagrade za najbolju glavnu glumicu na filmskom festivalu u Mar del Plati.

Trilogija Millennium


Ljubitelji švedskog autora Stiega Larssona na Filmomaniji 3 će doći na svoje. Kažu da najbolje stvari dolaze u obliku broju tri, tako ćete Larssonove filmske poslastice moći pogledati u sklopu trilogije Millennium.

Prvi film iz trilogije, 'Muškarci koji mrze žene', postigao je fantastične rezultate na kinoblagajnama i postao jedan od najgledanijih europskih filmova ovog desetljeća. Odmah iza njega snimljena su još dva filma, 'Djevojka koja se igrala vatrom' i 'Kule u zraku', koja na pravi način zaokružuju taj globalni književni fenomen. Sva tri nastavka iznimno su hvaljena diljem svijeta, a upravo na Filmomaniji 3 drugi i treći nastavak doživjet će hrvatsku premijeru.

Projekcije filmova su radnim danom od 16, 19 i 21 sat, a vikendom, osim navedenih termina, projekcije će ići i od 13 sati. Svakoga radnog dana bit će prikazano po šest filmova, a vikendom osam.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Knjige i glazba

Osvoji posljednji nastavak popularne književne trilogije.

Trendovi

Mračna kolekcija za punkerice.

Knjige i glazba

Osvojite ulaznicu za ženski izlazak s filmom Footloose i super poklonima.

Knjige i glazba

Osvoji ulaznice za novi film redatelja Lars von Triera.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.