Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Filmski trenutak Dove Fashion.hr-a

Judita Franković u noir kampanji za sezonu jesen-zima.

Vodeći hrvatski modni koncept Fashion.hr tradicionalno predstavlja kampanju za novu sezonu Dove Fashion.hr-a koji će od 15. do 17. ožujka na zajedničkoj platformi okupiti najznačajnije domaće modne prvake. Svake sezone kreativni tim Dove Fashion.hr-a pronalazi svoju inspirativnu početnu točku u kampanji koja britko oblikuje smjer koji će zaokružiti novu sezonu predstavljanja pret-a-porter kolekcija. S obzirom na nezaobilaznu važnost modnog filma u posljednjih nekoliko godina na svjetskoj sceni, tim je sagradio vlastitu viziju unutar koje povezuje legendarni film noir s modom.

Atmosferičnost najnovije kampanje koju potpisuje hvaljena fotografkinja Mare Milin u prvi plan lansira pitanje važnosti vječne klasike koja uvijek iznova uspješno opstaje te postavlja snažne estetske kriterije. Filmska tematika tako će kreativno i produkcijski obilježiti ovosezonski modni događaj, koji koristeći ovu simboliku dizajnerima predlaže istraživanje novih medija putem kojih se mogu izraziti. Konceptualni modni film izuzetno je važna pojava u modi koja sve više intrigira slavne fotografe te dizajnere da na taj način predstave svoje ideje kroz sasvim novu prizmu."Odlučili smo se za film noir koji svojim pristupom, dozom mistike i uvijek aktualnim pitanjima uspijeva opstati kroz desetljeća i nameće se kao mjerilo filmske kvalitete. Moda i film imaju puno toga zajedničkog stoga smo ovaj naš modni trenutak odlučili ovjekovječiti u klasičnoj filmskoj kampanji. Koristeći klasiku, naša poruka leži u činjenici kako se u 21. stoljeću lako izraziti, ali teško je pronaći formu koja neće biti samo sezonski hit već će opstati i inspirirati u budućnosti", zaključio je osnivač i direktor koncepta Vinko Filipić.Kao zaštitno lice izabrana je nagrađivana hrvatska glumica Judita Franković koja na jedinstven način simbolizira simbiozu mode i filma. U crno-bijeloj kampanji obilježenoj očekivanim noirovskim motivima glumica se otkriva kao muza Mare Milin čija unikatna fotografija već više od desetljeća oduševljava sve istinske zaljubljenike u modu.

"Noir kao filmski pravac odiše modom te sam uživala radeći vizuale koji objedinjuju modu, filmsko, fatalno i ženstveno. Judita Franković je heroina našeg noir filma, sa svojim neospornim talentom i licem koje neodoljivo podsjeća na dive 50-ih i 60-ih godina, svojom sitnom figurom i razumijevanjem žanra i mode. Dio kampanje snimljen je davno zaboravljenom metodom, na crno bijeli film srednjeg formata, s filmskom rasvjetom, da podcrtamo autentičnost te divne i neiscrpne teme koja je opet u modi", izjavila je Mare Milin.Predstavljena kampanja uvod je za nadolazeće revije za sezonu jesen-zima 2012/2013. koje će se održati od 15. do 17. ožujka u Paviljonu 10 Zagrebačkog velesajma. Svoje kolekcije predstavit će dizajnerska imena: Ivica Klarić, Branka Donassy, eNVy room, Ana Maria Ricov, Martina Felja, Ivica Skoko, Ivana Popović, debitanti LINK by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš te mladi talentirani dizajneri platforme LIFT by Perwoll Aleksandar Žarevac, Matija Čop te projekt Clash of 9.

Aleksandra Dojčinović
će uz samostalnu kolekciju prikazati i posebnu kolekciju za Dove. U sklopu revolucionarnog projekta Industrija vidjet ćemo kolekcije: HERA by Robert Sever, Additive Collection Arena add Galaš, Bambi by Zigman te AMDS by Alduk. Za make-up kampanje bila je zadužena poznata šminkerica Ana Rajić, dok hair style potpisuje Ivana Marušić iz salona She. Ubrzo slijedi i predstavljanje video kampanje, koju već tradicionalno potpisuje priznati redatelj Vanja Vascarac.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Krojač, prema prethodno kreiranom modelu, izrađuje odjeću i druge proizvode od tekstila, pletiva ili vlaknastih materijala.

Fashion report

Yvonne vas vodi u boutique Ivane Jurić gdje je odabrala nekoliko prekrasnih haljina, a mi smo ostali bez daha gledajući kreacije mlade dizajnerice.

Zanimljivosti

66% Hrvata izjavilo je da ovu godinu planiraju potrošiti istu pa i veću svotu novca na modu, u usporedbi s 2021. godinom.

Darivanje

Klompe su zadržale svoj prvobitni izgled, a danas se koriste u brojnim medicinskim ustanovama jednako kao i u kućnoj upotrebi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.