Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

Fosili kao inspiracija za Xenia Design

Jedinstvena i originalna kolekcija za proljeće i ljeto 2013. dizajnerice Ksenije Vrbanić

Fosili starosti od 10 pa sve i do 300 milijuna godina iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja stigli su na modnu scenu. Ponovo su oživjeli u novoj XD kolekciji proljeće/ ljeto za 2013 godinu.

Podrum u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju u Zagrebu, model Dina Vinceković, fotograf Marko Grubišić, u režiji Xenia Designa, jednostavno su bili pun pogodak za odabir snimanja nove kampanje. Upravo je ta lokacija najbolje naglasila novu kolekciju koja je inspirirana fosilima iz bogatog i zanimljivog fundusa muzeja.Sama dizajnerica Ksenija Vrbanić , opisala nam je koji su to sve elementi iz pretpovijesti koji su je inspirirali za ovaj neobičan spoj paleontologije, geologije i modnog dizajna: ''Različite suture amonita i teksture kamenih reljefa stare i do 300 milijuna godina, našle su se kao predložak za dizajn printova. Geološke strukture starosti od 100 milijuna godina inspirirale su nas za konstruktivne elemente dijelova odjevnog predmeta.Naslage u kroju i naslage kao odjevne kombinacije. Spajanje različitih tekstura tkanina u jednu cjelinu. Okamenjeni fosilni svijet ugrađen je u novu suvremenu interpretaciju. Skok od nekoliko milijuna godina u aktualnu odjevnu kreaciju uspostavlja spoj nature i kulture. Taj novi rukopis oživljenih artefakata i XD dizajn zajedno, stvaraju dojam bezvremenosti.''Uz uvijek prisutnu XD asimetriju, kao i crno- bijelu kombinaciju, novost ovoj kolekciji pridodaju boje kao što su karmin crvena, electric plava, te zlatna i srebrna. Nezaobilazne tkanine za ljeto su svila, lan, pamuk i viskoza, a dodatnu punoću materijala,i naglasak na reljefnoj strukturi ove inspirativne kolekcije daje umjetna koža u kombinaciji s pamukom te čipka raznih debljina. Kolekcija je već predstavljena dijelu europske scene u Berlinu i Londonu gdje je izdvojena kao jedna od najboljih i najoriginalnijih, a uskoro slijedi i osvajanje svjetske modne scene. Svoje finale, upriličit ce izložbom konceptualnog pristupa krajem rujna u prostorima Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.Tako nas i iduća ljetna XD sezona očekuje kao i inspirativna, uzbudljiva, originalna i jedinstvena.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Nažalost, odabir kostima prema najdražoj boji, uzorku ili najpopularnijem modelu najčešće predstavlja pogrešnu odluku, što kupovinu čini itekako stresnom.

Fashion report

Čak i najjednostavniji zlatni ljetni modni dodatak može vam pružiti trenutačno osvježenje.

Fashion report

Ujedinjeni u zajedničkom cilju, a kao nastavak nedavne linije Daily Papera „Protect Paradise“, Daily Paper i bezvremenskim klasik Havaianas udružili su se kako bi...

Savjeti i preporuke

Kreme za njegu tijela trebale bi biti rutina u svakodnevnom životu. Našu kožu potrebno je svakodnevno hraniti i njegovati bogatim i hranjivim sastojcima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.