Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

S modne piste

FOTO: Poludjeli za uggsicama

Predstavljeni su novi modeli najpopularnijih čizama na svijetu.

Modna revija planetarno poznatih čizama UGG održana je sinoć u zagrebačkom Meštrovićevu paviljonu, Domu HDLU. Voditeljica Mia Kovačić, koja posjeduje veći broj modela tih čizama, upoznala je nazočne s brendom te najavila modnu reviju kojom su predstavljeni modeli čizama za jesen i zimu 2009./10. godine te proljeće 2010. godine.

Uzvanici, uglavnom iz modne struke, s velikim su zanimanjem pratili događaj, što dostatno govori u prilog činjenici o popularnosti čizama koje su ponajprije proslavile svjetske trendseterice poput glumica Sienne Miller, Pamele Anderson, Jennifer Aniston, Penelope Cruz i Eve Longorije.

Kada su se prvi uniseks-modeli robusnih kožnih čizama postavljeni mekim ovčjim krznom pojavili u modi sredinom 2000. godine, nenerijetko su izazivali čuđenje nezgrapnim izgledom (smatra se, uostalom, kako su ime dobile upravo po engleskoj riječi "ugly", što u prijevodu znači ružno) te nevjericu pri pogledu na fotografije holivudskih zvijezda golih nogu u čizmama i laganim ljetnim kombinacijama.

Jednom "uggsice" – uvijek "uggsice"

– "Ugg boots" naprosto su fenomen – jednostavno ih obožavate ili ih ne volite – objašnjava Vinka Pajk, predstavnica poznatog hrvatskog lanca luksuzne obuće Karla, koja je prva dovela poznati brend na domaće tržište.

– U početku smo oprezno naručivali manje serije, međutim, posljednjih nekoliko godina, iako bez značajnijih promjena u njihovu osnovnom obliku, sve su popularnije te svakodnevno raste interes za čizmama UGG. U pravilu, onaj tko jednom nabavi par tih neobično udobnih i toplih čizama, uvijek će im se iznova vraćati – objašnjava Vinka Pajk.

Osim najpopularnijih modela – Classic Tall i Classic Short u smeđoj, bež, karamel, sivoj i crnoj boji, u ponudi su i najnoviji modeli – vedrih boja, pletene, ukrašene vrpcama, potom najnoviji modeli čizama na petu – sve do papuča, torbica, šalova, pa čak i japanki podstavljenih krznom.

Povijest čizama

U Australiji i Novom Zelandu varijantu tih čizama odavno su nosili ljudi koji su se bavili ruralnim djelatnostima. Šire poznate postaju tijekom Prvog i Drugog svjetskog rata kada su avijatičari nosili janjećom vunom podstavljene čizme Flying Ugg (FUG) kako bi održali idealnu toplinu tijela za leta na velikim visinama. Tridesetih godina prošlog stoljeća glavna su obuća australskih farmera, ali i surfera, kojima su nakon izlaska iz vode grijale noge.

Originalne "uggsice" izrađene su isključivo od ovčjeg krzna i porijeklom iz Australije. Međutim, ušle su u modu i masovnu proizvodnju nakon što se u Americi razvio brend Ugg Australia, koji su vrlo uspješno promicale poznate američke zvijezde.

Kopije nemaju ista svojstva

Prirodna izolacijska svojstva gustih ovčjih vlakana u unutrašnjosti čizama omogućuje nesmetano kruženje zraka te uspješno održavanje prirodne razine tjelesne temperature tijela, što znači da se čizme mogu nositi i bez čarapa, čak i po relativno hladnom vremenu, a iz jednakih razloga i ljeti.

Brojne kopije koje se u posljednje vrijeme pojavljuju na tržištu, osobito one izrađene od umjetnih sintetičkih vlakana, ne posjeduju spomenuta svojstva originalnih čizmica, koje ih čine jedinstvenima.


FOTOGALERIJA: Revija uggsica u Zagrebu

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Fashion report

Petit ukosnic.a iz Novog Vinodolskog  stvara, bez zadrške možemo reći, mala umjetnička djela.

Zanimljivosti

Situacije se mijenjaju, okviri se mijenjaju, pandemija je promijenila društvo u cjelini. Tako će, zbog svjetskih i EU regulativnih okvira, tema održivosti za deset...

Duh i tijelo

Zimski wellness igra ključnu ulogu u održavanju ravnoteže tijela i duha tijekom hladnih mjeseci.

Seks

Dame, ako niste raspoložene za seks vikendom, možete odahnuti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.