Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

S modne piste

FOTO: Zlatna igla ukorak sa svijetom

Tradicionalna obrtnička revija održana je po 74. puta u Zagrebu.

“Zlatna igla Zagreba” održana je Studiju Antona Martija u Zagrebu. Na toj najstarijoj modnoj manifestaciji u Hrvatskoj, i ovoga puta pod generalnim pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, još jednom predstavljene su uzdanice najrazličitijih obrtničkih djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju domaće modne ponude – krojači, krznari, klobučari, obućari, kožari i frizeri.

Predsjednica Revijskog odbora modnog događaja Branka Jengić naglasila je imperativ Zlatne igle grada Zagreba – vrhunsku kvalitetu, maštovitost i kreativnost u funkciji nosivosti modela.

Makar ovogodišnja modna smotra nije donijela mnogo iznenađujućeg i novoga, vidljiviji su pomaci prema svjetskim modnim trendovima.

Prisutna maštovitost i sloboda modnog izraza, tanka granica između dnevnog i večernjeg, različito interpretiranje forme te isprepletanje modnih tendencija daju naznake kako je hrvatska moda snažnije otvorena novim poticajima i nadahnuću.

Jesenske i zimske kolekcije predstavilo je devetnaest modnih dizajnera s deset modela. Prikazane su dnevne varijante odjeće uglavnom u paleti boja od smeđe i crne, preko bež i sivih tonova. Dominirala su vunena tkanja i pletivo u dnevnim varijantama te svečane tkanine kod večernje odjeće, koja je u pravilu uvijek najzastupljenija.

Svoje kolekcije predstavili su Etna Maar, Body Feeling, Ana Kujundžić, Modni salon Dora, Etnobutik Mara, Mustre, muška moda MOXL, Blau Line, Krzno Dvoravić, Tomislav Jerčić, Cahun šeširi, Modna kuća Sposa, Moda stolnik, Igor Dobranić, Salon mode Banovec, Muška moda Šabić, Krzno Mrša, Igor Galaš i modni salon Elegance.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Klompe su zadržale svoj prvobitni izgled, a danas se koriste u brojnim medicinskim ustanovama jednako kao i u kućnoj upotrebi.

Fashion report

Kanadski brend ALDO, poznat po kvalitetnim i udobnim proizvodima, lansirao je liniju održivih modela obuće i modnih dodataka.

Zanimljivosti

Što ponijeti? Kakvo će vrijeme biti? Treba sastaviti listu svih stvari, da se nešto ne zaboravi?

Fashion report

Kolekcijom dominiraju romantični detalji i osjećaj suvremenosti u svakome šavu dok se cvjetni uzorak miješa s retro vijugama u jarkim i pastelnim bojama koje ovu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.