Francuska manikura na novi način

Lakovi za nokte kroz godine su evoluirali do nezamjenjivog modnog dodatka kroz koji možete izraziti svoju kreativnost te pratiti trendove za vrlo malo novca. I dok je nekada svijetom glamura vladala klasična francuska manikura, danas ni ona više slijepo ne slijedi standarde. U njezinom kreiranju prednjače zvijezde, a mi vam donosimo neke od najinovativnijih ideja za njezinu izradu.

Polumjesec

Riječ je o manikuri koju su 20-ih i 30-ih godina prošlog stoljeća popularizirale holivudske starlete. Među najvećim pobornicama obrnute francuske manikure bila je platinasta glumica Jean Harlow, dok su je mlađe generacije najčešće viđale na noktima kraljice burleske – Diti von Teese, koja polumjesec manikuru svojata kao svoj modni potpis na noktima.

Crvenim ju je tepihom prošetala i Jennifer Lopez koja se za promociju filma ‘Parker’ odlučila za bijelo-krem kombinaciju. Ovaj stil manikure najbolje funkcionira na ovalnim noktima, a kod odabira boja prisutna je apsolutna sloboda.

Potrebno je: svijetli mat lak, tamni lak po izboru, naljepnice za francusku manikuru i prozirni lak

1. Namazati nokte mat bijelim lakom (ili svjetlijom bojom po izboru)
2. Kad se lak osuši, na donji dio svakog nokta nalijepiti naljepnice u obliku polumjeseca
3. Premazati nokat drugom, tamnijom bojom
4. Pričekati da se sve dobro osuši
5. Pažljivo ukloniti naljepnice
6. Nokte premazati zaštitnim prozirnim lakom

Srcolika manikura

Francuska manikura dobila je i svoju funky varijantu i to u vidu neodoljivog srčeka na krajevima noktiju. Srcolika manikura pravo je osvježenje ponekad monotonim načinima bojenja noktiju, a njezin je potencijal među prvima prepoznala Kelly Osbourne koja ju je prošetala na nebrojeno mnogo evenata.

Ovakvu manikuru je, zbog oblika srca, najlakše napraviti na špicastim noktima, ali linija u jarkoj boji na ovalnom ili četvrtastom noktu bit će jednako efektna.

Potrebno je: svjetliji i tamniji lak te prozirni lak za završni sjaj

1.Namazati nokte svjetlijim lakom
2. Kada se lak osuši uzeti tamniji lak te vrhom četkice, okrećući je polukružno, napraviti zaobljeni vrh i povući prema vrhu nokta
3. Nokte premazati zaštitnim prozirnim lakom

Metalna francuska manikura

Da čari francuske manikure nikada ne blijede dokazala je i srebrena manikura međi čijim se najvećim obožavateljicama krije glumica Anne Hathaway.

Metalne boje na noktima apsolutni su hit i ove sezone, a sada ih možete nositi i u vidu francuske manikure. Odabir temeljen boje kojom ćete premazati cijeli nokat ostaje na vama, no ne zaboravite da vrh noktiju treba biti srebrene ili zlatne boje.

Potrebno je: bazni lak, lak u metalnoj boji, prozirni lak za završni premaz i naljepnice za francusku manikuru

1.Namazati nokte baznim lakom
2. Kada se lak osuši nalijepiti naljepnice na gornji dio nokta te premazati lakom u metalnoj boji
4. Pričekati da se sve dobro osuši
5. Pažljivo ukloniti naljepnice
6. Nokte premazati zaštitnim prozirnim lakom

Na isti način možete kombinirati i ostale boje te pružiti svojim noktima trendy izgled.