G ili P točka?

Usprkos brojnim istraživanjima o nedostižnoj G-točki neki medicinski stručnjaci još uvijek dvoje oko njezinog postojanja. I dok jedni smatraju da se radi i pomno osmišljenoj legendi, dugi tvrde kako se na pet do sedam centimetara od ulaza u vaginu krije mjesto čije stimuliranje dovodi do grandioznog orgazma. Odlučili smo baciti ovu temu pod povećalo te pronašli niz činjenica o kontroverznoj točki – na vama je da odlučite čijoj ćete se strani prikloniti. Krije li se u vama skeptik ili ste skloni vjerovati svemu što vas dovodi do vrištanja?

Nemamo je sve

Dobra je vijest da Gräfenbergova točka postoji, no loša je da je nemamo sve. Prema talijanskim znanstvenicima žene koje tvrde da imaju dotično mjesto imaju deblje unutarnje vaginalno tkivo od onih koje nisu sigurne u postojanje G-točke. Neobično, ali istinito.

g tocka tekst 4 Zašto je nazivaju svetom točkom?

U tantričkom seksu, na Zapadu poznatom kao ‘kultom ekstaze’, G-točka se još naziva i svetom točkom. Upravo se ona, naime, smatra središtem ženskog spolnog emocionalnog centra.

G-točka zapravo nije ‘točka’

‘Točka’ o kojoj svi bruje zapravo je cijelo područje na prednjoj stijenci vagine koje se stimulacijom povećava, što znači da je predigra od ključne važnosti. Prema stručnjacima u slučaju nedostatka seksualne napetosti ovo mjesto ostaje veličine graška i samim time je teže dostići orgazam. Znanstvenici također navode kako se ovo područje razlikuje od okolnog tkiva pomalo podsjećajući na koru od breskve.

G ili P točka?

Jedna teorija kaže kako je G-točka slična muškoj prostati no kako žene nemaju Y kromosom one nemaju mogućnost razvijanja iste. Zbog toga je evolucijom razvijena nakupina manjih snopova unutarnjih stanica koje je moguće stimulirati i tako izazvati seksualnu erupciju. Upravo je zbog toga ženska ejakulacija povezana s G-točkom i poticanjem Skeneovih žlijezda.

g tocka tekst 3Djeluje li uvijek?

Podraživanje dotičnog mjesta za neke je žene savršen recept za postizanje orgazma te u kombinaciji sa stimuliranjem klitorisa može dovesti do prave seksualne rapsodije. I dok neke uživaju, drugima na žalost stimuliranje ove točke izaziva samo poriv za odlaskom na toalet.