Garnier inovacija za mladu kožu

Linija najprodavanijih proizvoda za njegu problematične i mladenačke kože Garnier Pure Active ponovno predstavlja jedinstveni proizvod – piling s četkicom Pure Active ExfoBrusher.

Riječ je o novom rješenju za dubinsko čišćenje kože, prvom pilingu protiv nepravilnosti koji uz pomoć 170 iznimno nježnih i fleksibilnih mikrodlačica uklanja s kože odumrle stanice i nečistoće. Piling djeluje uz pomoć snažne formule obogaćene s 2% salicilnom kiselinom i HerbaRepairom. Salicilna kiselina aktivni je antibakterijski sastojak koji sprječava nastanak i djelovanje bakterija odnosno stvaranje prištića, a HerbaRepair prirodni sastojak borovnice poznate po ljekovitim djelovanjima i brzom oporavku kože.

Zašto je piling četkicom učinkovita inovacija?

Posebno dizajnirana četkica za čišćenje lica jamči učinkovitije, ali nježno čišćenje, bez opasnosti od nadraživanja. Njega kože na ovaj način osigurava jednostavnost i učinkovitost zahvaljujući bogatoj četkici načinjenoj od 170 mekih i fleksibilnih 8-milimetarskih mikrodlačica. Funkcionalnost dlačica posebno je istaknuta njihovom fleksibilnošću, dugotrajnošću te jednostavnošću primjene. Osim što je četkica dizajnirana tako da osigurava primjenu  bez dodira s bazom, fleksibilnost mikrodlačica omogućuje dubinsko čišćenje i na teže dostupnim područjima.

Inovativno i praktično pakiranje

Pakiranje ''sve u 1'' kombinira dvije različite funkcije: fleksibilnu četkicu za čišćenje kože i čvrstu podlogu s on/off sistemom koji jamči nepropusnost vode. 100% plastična četkica lako se čisti i brzo suši.

Primjena Pure Activ ExfoBrushera vrlo je jednostavna.  Namočite lice, okrenite glavu četkice kako biste otvorili piling, namočite četkicu i istisnite malo gela i četkicom ga nanesite na lice. Nakon upotrebe isperite lice, a četkicu isplahnite pod tekućom vodom.

Cijena Pure Activ ExfoBrushera je oko 39,90 kuna.


Čišćenje lica – ključni korak pri njezi kože lica

Kako biste se riješili viška sebuma i zauvijek oprostili s nepravilnostima, od velike je važnosti pravilno i redovito čišćenje lica.

Kako nastaju nepravilnosti na koži?

Pore sadrže sebacealne (lojne) žlijezde koje tvore sebum za zaštitu kože od vanjskih agresija. Hormonske promjene tijekom adolescencije uzrokuju prekomjerno izlučivanje sebuma. Kada se sebum nakupi, spaja se s nečistoćama i mrtvim stanicama te začepljuje pore na površini što uzrokuje pojavu nepravilnosti, uključujući mitesere i bubuljice.

Pojava nepravilnosti može trajno oštetiti kožu i ostaviti ožiljke koji kod mladih mogu dovesti do kompleksa i značajno utjecati na psihološku stabilnost i samopouzdanje. U borbi protiv nepravilnosti na koži od ključnog je značaja učinkovito čišćenje.

Riječ stručnjaka

Ugledna dermatologinja dr. Martine Baspeyras odgovorila je na nekoliko pitanja vezanih uz njegu kože lica:

1. Može li svakodnevno čišćenje spriječiti pojavu nečistoća i tragova?

Apsolutno. Svakodnevno je čišćenje ključno za uklanjanje nečistoća. Od adolescencije, kada se pojave akne, svakodnevno je čišćenje kože ključno za uklanjanje nečistoća i sprječavanje nastanka nepravilnosti i ožiljaka. Dokazano je da odgovarajuća rutina čišćenja dvaput dnevno poboljšava učinkovitost njege.

2. Što je po Vašem mišljenju učinkovito čišćenje?

Učinkovito je čišćenje dubinsko čišćenje koje djeluje i na površini kože i dubinski, kako bi se uklonile mrtve stanice i potaknula stanična obnova u epidermisu. Obično preporučujem rutinu čišćenja u 2 koraka: 1. piling trljanjem, 2. čišćenje lica mlijekom za čišćenje ili gelom za bolju učinkovitost.

3. Kako je moguće dubinski očistiti kožu bez nadraživanja?

Najbolje je koristiti nježni piling za lice neutralnog pH faktora nekoliko puta tjedno, kako bi se izbjeglo crvenilo kože ili nadraživanje mikročesticama. Piling svakako treba biti nježan i učinkovit.