Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Gastro remek djela na novom jelovniku splitskog restorana Allora

Tradicionalne namirnice, uvijek neprikosnovene svježine i kvalitete, Allora na tanjur donosi u novom ruhu, a upravo je splet tradicionalnog i inovativnog njihov recept za uspjeh.

U gradu pod Marjanom ljubitelji dobrog zalogaja oduvijek zadovoljno trljaju ruke. Jedna od nezaobilaznih stanica je restoran Allora, nastao pod okriljem hotela Ora, a koji svojim posjetiteljima pruža neprocjenjivo gastro iskustvo. Tradicionalne namirnice, uvijek neprikosnovene svježine i kvalitete, Allora na tanjur donosi u novom ruhu, a upravo je splet tradicionalnog i inovativnog njihov recept za uspjeh. Ovih dana iz Allorine kuhinje dolaze nam recepti pretočeni u novi jelovnik, koji će vas natjerati da se upustite gourmet avanturu.

Cimet rolice

Red mesa, red morskih plodova i ribe – tako ukratko možemo dočarati Allorin najnoviji jelovnik. Svaki slijed jamči vatromet okusa i aroma, zbog kojih ćete se iznova vraćati u Alloru. Za odličnu uvertiru i zagrijavanje, isprobajte neka od jela iz kategorije hladnih ili toplih. Iskusna nepca poznaju svu čar beef tartara, a znatiželju budi tartar od jadranskih kozica, s dodatkom gela od naranče, kreme od motara i komorača te zanimljivim twistom – zrakom od naranče.

Bezglutenski kolac od naranče i badema

Smatrate li da je juha najbolji početak svakog objeda, na raspolaganju su dnevne juhe te juha od poriluka i dimljenog brancina. Od toplih predjela, široka je lepeza rižota: s bučom, kozicama ili biftekom. Zasigurno ćete uživati i u raviolima s nadjevom od janjetine ili domaćoj tjestenini s dimljenim plodovima mora uz pjenu od slanutka, kao dodatan touch. Sljedeće poglavlje vodi nas do glavnih jela, koja se baziraju na kvalitetnim komadima mesa i ribe. Uvijek sočan biftek ili teletina glazirana u vlastitom umaku bit će odabir ljubitelja mesa, a svi oni željni mediteranskih okusa i štiha bit će opijeni jadranskom bijelom ribom u umaku od bijelog vina ili fileom lubina sa žara u kombinaciji s cvjetačom.

File lubina na žaru, cvjetača na četiri načina

Kako bi se posebice doživjela čarolija novog jelovnika, Allora je osmislila specijalnu ponudu za četiri ili sedam slijedova, uz mogućnost odabira vina. Šećer dolazi na kraju pa cijelu priču treba zaokružiti desertom. Odnedavno Allora u svojoj vitrini ima kolače i slastice koji svojim okusima prizivaju neka prošla vremena i podsjećaju nas na recepte naših baka.

Uvijek odlična opcija za ručak, romantičnu večeru ili druženje s prijateljima, Allora vas čeka na adresi Poljička cesta 26e.

Foto: Ivan Ivanišević

Više

Gastronomija

Već jedno desetljeće Uje Oil Bar nezaobilazna je stanica i sinonim za guštanje u izvornoj dalmatinskoj spizi. Ovaj čuveni splitski restoran puno je više...

Putovanja

Za mnoge ljubitelje hrane posjet restoranu s Michelinovom zvjezdicom nije samo najbolji dio putovanja, već često i glavni razlog putovanja.

Gastronomija

Provjereno dobri recepti i šarolik jelovnik, koji počiva na tradicionalnim specijalitetima, čine formulu kojom se vodi Restoran Kaptol na zagrebačkom Svetom Duhu.

Gastronomija

Unazad dvije godine, splitski restoran Allora (p)ostao je nezaobilazno odredište za sve one koji žele prigristi ukusan zalogaj uz piće, doći na finu romantičnu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.