Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Gđa i gđica na pragu odlaska u povijest

Prema bontonu EU žene treba zvati imenom.

Europska unija odlučila je da se žene trebaju prestati oslovljavati s gospođice ili gospođo, a kao razlog odluci navode da je riječ o seksističkim titulama. U Bruxellesu su, naime, izdali upute kako treba koristiti rodno neutralan rječnik, kojeg se moraju držati europski političari. Kao zamjenu Bruxelles preporučuje da se žene jednostavno zove imenom.

S druge strane takvo ponašanje bi moglo biti nepristojno, barem u našoj kulturi, gdje nepoznate ljude ili u službenom razgovoru ne zovemo samo imenom. Također je nepoznato ukida li se i izraz gospodin te zove li se i muškarce onda samo imenom?!Ipak čini se da u povijesti odlaze frau i fraulein, madame i mademoiselle, a i poznati španjolski izrazi senora i senorita. Ovaj trend svoju preteču ima u njemačkoj odluci, gdje je iz službenih formulara još davne 1972. godine uklonjen fraulein – titula za gospođicu, pod izlikom da je to uplitanje u privatnost, no do danas je ostao frau.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Kada je u pitanju seksualno uzbuđenje, ženski um i tijelo nisu ni približno u ravnoteži kao što je to slučaj kod muškaraca.

Život u dvoje

Probajmo razbiti sedam najčešćih bajki o ljubavi i seksu, u koje još uvijek mnogi vjeruju.

Događanja

One su pionirke svoga doba. One su inspiracija ženama diljem svijeta.

Život u dvoje

Svaka treća od četiri žene smatra kako gospodin Savršeni ne postoji te smatra svoje partnere tek 69% savršenima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.