Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Celebrity

Gdje počivaju slavni?

Grob Jima Morrisona privlači tisuće obožavatelja

Oni su bili bogati i slavni, o njihovim su se životima pisale knjige, a njihove smrti ostavile su neizbrisiv ožiljak u srcima mnogih obožavatelja. No njihova magnetska privlačnost nije nestala, ona živi i dalje u njihovim djelima, a njihova vječna počivališta već godinama privlače tisuće onih koji i dalje žive njihovo nasljeđe.

Marilyn Monroe

Kada je u pitanju posljednje počivalište jedne od najvećih američkih filmskih diva – Marilyn Monroe, postoji priča da je Joe DiMaggi, s kojim je bila u braku 274 dana, tijekom 20 godina tri puta tjedno na njezin grob donosio crvene ruže. Glumičina magnetska privlačnost ne jenjava niti nakon njezine smrti. Tako je njezin grob, ali i oni koji ga okružuju na groblju Westwood Village Memorial Park u Los Angelesu prava atrakcija. Naime, grobno mjesto pokraj Marilyn 1992. kupio je Hugh Hefner, vlasnik Playboya, za 75.000 dolara, a prije četiri godine je u medijima osvanula vijest kako je grobno mjesto iznad nje prodano za više od 4.6 milijuna dolara.

monroe grobJim Morrison

Osebujni glazbenik, legendarni frontman grupe Doors napustio nas je u svojoj 27. godini ostavivši iza sebe neizbrisiv trag. Kad su Jimovi prijatelji u Americi saznali za njegovu smrt, isprva u nju nisu mogli povjerovati. Ray Manzarek je prvi iznio teoriju kako je Jim odglumio smrt, da bi se u anonimnosti posvetio književnosti. To je potaknulo i mnoge druge priče, pa su se čak javili neki svjedoci koji su Jima navodno vidjeli živog u Africi. Sve to je pridonijelo velikoj popularnosti njegova groba koji se nalazi na Pariškom groblju Pere-Lachaise te ga pretvorilo u svojevrsni glazbeni hram kojeg posjećuje tisuće obožavatelja.

jim tekstCoco Chanel

Ona je pionirka u svijetu mode, najznačajnija modna dizajnerica 20. stoljeća, jedna od najvećih svjetskih modnih ikona te utemeljiteljica jedne od najuspješnijih modnih kuća današnjice. Genijalna Francuskinja koja je u modu unijela mnogo novina, uključujući i malu crnu haljinicu koju je posebno popularizirala glumica Audrey Hepburn, počiva u švicarskom gradu Lausannu. Njezin grob u okružuje pet isklesanih glava lavova koji simboliziraju njezin horoskopski znak.

coco-chanel grobFreddie Mercury

Vječno počivalište pjevača popularne grupe Queen godinama je bilo nepoznanica, baš kako je i on sam želio. No nakon 22 godine čini se da je ono ipak otkiveno. Iako se godinama nagađalo kako je ova glezbena ikona pokopana na Zanzibaru, odakle je porijeklom, u zapadnom Londonu na groblju Kansal Green otkrivena je nadgrobna ploča za koju se sumnja da je upravo grob Freddia Mercurya. ‘U spomen na Farrokha Bulsaru, 5. rujna 1946. – 25. studenog 1991. Uvijek ću biti blizu tebe, ljubavi moja. M’, piše na nadgrobnoj ploči zbog čega se sumnja da je ona upravo njegova, jer se datumi smrti i rođenja poklapaju. S obzirom na to da je natpis na ploči potpisan inicijalom M., pretpostavlja se da ju je postavila upravo njegova bivša zaručnica Mary Austin.

freddie spomenikLady Di

U jedan od najposjećenijih grobova današnjice pripada i onaj princeze Diane, koji se nalazi u Northhampshireu u Engleskoj. Posjed na kojem se nalazi grob okružen je zelenilom i nevjerojatnom arhitekturom. Pretpostavlja se da se Dianin grob nalazi na otoku usred jezera Round Oval. S obale jezera vidi se urna, ali ni traga spomeniku ili grobu. Jednom godišnje, između srpnja i rujna, posjetiteljima posjeda dopušteno je posjetiti hram nedaleko od jezera, ali nijedan posjetitelj ne smije kročiti na otok.

lady di grob

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Suncokreti na oblacima

Uvijek svi možemo više, svi možemo bolje, nema tu iznimke, samo uvijek nešto čekamo.

Suncokreti na oblacima

Godina borbe, neizvjesnosti i godina s postavljenih barem 1000 pitanja na koja niti dan danas nisam dobila odgovore.

Suncokreti na oblacima

Živjela sam jer živjeti se mora, od danas do sutra, od sutra do prekosutra i tako iz dana u dan

Suncokreti na oblacima

Nekad pomislim, što te život više lomi toliko si jači, više si otporniji...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.