Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Gibonnijeva glazbena bajka začarala Osijek

Drugi koncert Toleranca turneje oduševio publiku.

 ''Dobra večer Osijek, dobra večer dobri ljudi. Večeras sam vam donio sve što imam i želim da svi zajedno uživamo'', poručio je Zlatan Stipišić Gibonni na početku svog koncerta u Osijeku održanog u subotu 17. travnja.

Rečeno-učinjeno. Tijekom dva i pol sata dugog nastupa, uistinu je dao cijelog sebe i sve što ima. A ima pjesme od kojih zastaje dah, karizmu koja zaustavlja trenutak i dobrotu koja osvaja prostor i ljude. Osijek je drugi grad koji je posjetio na turneji upriličenoj povodom novog albuma Toleranca. Iz škrinjice s Gibonnijevim blagom prvo je zasvirala "Žeđam", prvi singl s Tolerance, novog albuma, koji promovira ovom turnejom, a nakon toga "Činim pravu stvar" i niz drugih pjesama koje su, redom, izazivale oduševljenje publike.

''Jedan je Gibo, neponovljiv i jedinstven'', ''Ovo je najbolji koncert u životu'', ''Osjećam se kao u snu'', samo su neki od komentara koje smo čuli tijekom koncerta od razdraganih obožavateljica.

A to je mogao osjetiti i pjevač koji je tijekom koncerta u nekoliko navrata silazio među publiku, ali se i penjao po tribinama. Obišao je svaki kutak dvorane Gradski vrt. Jedan je od rijetkih izvođača koji na tako iskren i neposredan način komunicira s publikom.

Izvrsni su bili i njegovi gosti Damir Urban koji je otpjevao svoj najveći hit "Budi moja voda", ali i pjesmu "Posoljeni zrak i razlivena tinta" zajedno s Gibonnijem, kao i britanska soul pjevačica Maya Azucena koja je svojom izvedbom pjesme "Mirakul" dokazala da je vrhunska umjetnica.

Posebno su nadahnute bile izvedbe pjesama "Zamoli me", "Slavim ove dane", "Hodaj" i jednog od njegovih prvih hitova "Zlatne godine".

Od zadnjeg nastupa u Osijeku prošle su četiri godine, jer, kako kaže umjetnik, ''dolazim kad mislim da imam što za reći''. Da se pita publiku, oni bi ga sigurno poželjeli češće vidjeti i imati u svojoj blizini, no ovako je, vjerojatno, dojam još i snažniji."Hvala vam što me svih ovih 18 godina držite iznad mutne vode, ja dišem i živim pomoću prijatelja, a to ste svi vi. Hvala vam i što zbog vas svih ovih godina nisam radio kompromise, nego sam ostao svoj. Želim da ponesete ovaj dan u srcu do sljedećeg susreta", poručuje zvijezda (u pravom i punom smislu riječi) za vrijeme izvedbe "Zlatnih godina".

Njegova bajka traje, kako je rekao, zahvaljujući svima koji ga prate, podržavaju i vole, od publike do medija. A dok je ovakvih ''Andersena'', nada u dobro i bolje, barem na trenutak, rasplamsa svoj tihi i, sve češće, stidljivi plamen.

Intrvju s Gibonnijem povodom Toleranca turneje pogledajte OVDJE.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

Zagreb se zaželio glazbe i vesele atmosfere, a želju će ispuniti uvijek dobro raspoložena i publici draga Danijela Martinović.

Anja može sve

Znate li kako smo mi započele našu priču?

Moj dom

Kuglice, lampice, anđeli, zvjezdice i sve to u trendi bojama. Božić je gotovo nezamisliv bez okićenog bora.

Drama Queen

Za kraj ću samo navesti jednu kratku opservaciju. Prigodna je.

Advertisement