Glatko je slatko

Glatko je slatko. Tako glasi krilatica modernih muškaraca, s obzirom da sve više i više pripadnika snažnijeg spola ne podnosi dlačice na svom intimnom području. Je li muška intimna depilacija svakodnevna stvar ili tabu?

Dok je muška depilacija nekada bila rezervirana samo za sportaše, čisto zbog praktičnih razloga, sve je više i više muškaraca koji prednost daju svome glatkom tijelu. Tako glase rezultati engleske ankete koju je proveo Savez za zdravlje kože, prema kojima je 31,7% muškaraca glatko 'tamo dolje'. Dodatnih je 10% muškaraca priznalo kako se ne libe depilirati i svoju guzu, a uredne obrve primarne su za gotovo 29% ispitanika. Njih 20% depilira svoja prsa, gotovo 13% redovito uređuje svoja leđa, a 41% muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju skraćuje dlačice iz nosa i ušiju.

Rastuću popularnost ima i tretman ljepote pejazzle koji su otočki muškarci preuzeli od žena, a uključuje ukrašavanje depiliranog intimnog područja dekorativnim cirkonima.

S druge strane, skoro 29% ispitanika muški brani svoju muškost i ne želi ni pomisliti na uklanjanje dlačica. Preko velike bare je sasvim drugi par rukava. Tamo, naime, 73% muškaraca redovito skrajuće ili potpuno uklanja svoje intimne dlačice.

Želimo znati, kako vi stojite sa svojim dlačicama ili kako gledate na glatko muško tijelo?

Ordinacija.hr