Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Zaklada Dr. Ljerke Markić-Čučuković dodijelila je godišnju nagradu za izniman doprinos knjižničarskoj struci u prošloj godini Hrvatskoj knjižnici za slijepe za organizaciju i izvedbu Međunarodnog seminara "Knjižnice za slijepe na dnevnom redu".<br />

Kultura

Godišnje nagrade za knjižničarsku struku

Zaklada Dr. Ljerke Markić-Čučuković dodijelila je godišnju nagradu za izniman doprinos knjižničarskoj struci u prošloj godini Hrvatskoj knjižnici za slijepe za organizaciju i izvedbu Međunarodnog seminara "Knjižnice za slijepe na dnevnom redu".

Taj je seminar, prvi u regiji održan o toj temi, potaknuo i središnje narodne knjižnice u Hrvatskoj da počnu nabavljati potrebnu opremu i uspostavljati knjižnične službe i usluge za slijepe i slabovidne korisnike, stoji u današnjem priopćenju Zaklade.

Nagrada iznosi osam tisuća kuna, a dodijeljene su i dvije nagrade za najbolje studente bibliotekarstva i ustanove ili pojedince koji su znatno pridonijeli knjižničarskoj struci u protekloj godini.

Za izniman uspjeh na studiju nagrađene su studentice Dina Mašina iz Zadra i Petra Petrović iz Karlovca.

Nagrade, koje se sastoje od povelje i svote od tri tisuće kuna, bit će im uručene 14. siječnja u Vijećnici zagrebačkoga Filozofskog fakulteta.

(Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.