Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Gola u kavezu

Vodimo vas na hit predstavu!

Može li i treba li moderna žena razmišljati o tuđim očekivanjima, živjeti život 'arhetipske' žene? Kako zaboraviti na stereotipe o savršenim ženama i osluškivati tek ritam vlastitog ja? Što je ženska sreća i u čemu se krije? U ljubavi, majčinstvu, karijeri, ili u svemu istovremeno, kako sve objediniti, ili možda sreću ipak ne možemo opisati tako banalno i prizemno?

To su tek u naznakama pitanja kojima se bavi dramski prvijenac Olje Runjić, autorice koju je javnost dosad mogla upoznati tek kao jednu od scenaristica TV serije Kazalište u kući. Tekst se izvorno zvao ‘Tripice‘, ali ga je do premijere, debitantica u producentskom poslu, glumica Ecija Ojdanić, odlučila preimenovati u – ‘Gola u kavezu‘. Redateljsku palicu preuzeo je režiser Ivan Leo Lemo.

Predstava govori o tri dobre prijateljice, naizgled, različitih životnih putova, temperamenata i karaktera..u izvedbi tri hrvatske kazališne, filmske i televizijske zvijezde Ane Begić, Barbare Nole i Ecije Ojdanić.

Različite, a opet iste


Tanja, koju glumi fenomenalna Ana Begić je, izvana gledano, vrlo uspješna i moćna poslovna žena, ima dovoljno novca i sve materijalno što joj treba i ne treba. Ima ambiciju i dug, iskren jezik. Bez ijedne dlake. Agilna, cinična, pomalo gruba, no ipak topla, i vjerna prijateljica. Nema dovoljno slobodnog vremena, nedostaje joj ljubavi, zlo joj je već od muškog roda, razvedena je, a bivšeg viđa u šoping centrima sa drugom ženom i njihovom djecom. Tužna je jer ne može imati vlastitu djecu, a nema dovoljno vremena niti za brigu o psu, kojeg jako želi…

Una, u izvedbi Barbare Nole, odustala je od klasičnih ženskih želja, u vezi je s oženjenim muškarcem, a djecu uopće ne želi. Jer nije zadovoljna svijetom koji ju okružuje. Ona je konceptualna umjetnica, koja je na zadnjem zahtjevnom projektu pola dana provela gola u kavezu, sa zanemarivim razumijevanjem publike i lošim odjekom kritike (koja ju dovodi do bijesa). Ona nema novca, jedva preživljava, crkla joj je perilica… No, duh je još živ, ona svoje prijateljice zna utješiti i nasmijati.

Nina, koju utjelovljuje, Ecija Ojdanić, je domaćica koja dugo živi u neznanju (ili možda sa rukom preko očiju?) da ju muž vara čak i duže nego što su u braku, a u trenutku kad ona otvara oči i puca po šavovima, saznaje da su joj vezane ruke, jer je trudna, živa zakopana, kako kaže. I ona je u svom kavezu – bračnom, a sada eto i u kavezu majčinstva.

Stereotipi…


Sve su one usamljene na svoj način, izgubljene u ispunjavanju onog što se od njih očekuje ili podrazumijeva i traženju sebe unutar svojih vlastitih želja i samoostvarenja.
Kroz tekst koji pršti zaraznim humorom, prepoznatljivim ljudskim slabostima i vrlinama, te zaraznim životnim optimizmom, odgovaraju nam na pitanja: Mogu li muškarac i žena ostati zajedno cijeli život? Ima li svjetla na kraju tunela? Čija majka crnu vunu prede? Je li brak svetinja i jesu li nas majke poučile točnim pravilima produživanja vrste? Što je stereotip, a što arhetip oko tajne zvane žena? Koja je njezina uloga? Koja je prirodna uloga žene?

Problematika u kojoj će se pronaći svaka od nas, neovisno koliko smo samosvjesne, ispunjene ili sretne.

Predstava Gola u kavezu igra u Kazalištu Vidra, Draškovićeva 80, 10 000 Zagreb, a za sve informacije možete kontaktirati na mob: Valentina 098/ 742-120 i mail: [email protected] i [email protected]

Cijena ulaznice na blagajni 60 kn, a ukoliko rezervirate preko maila ili na navedeni broj telefona, ostvarujete popust i pojedinačna ulaznica iznosi 50 kn, a organizirani grupni posjeti 40 kn. Organizirani grupni posjeti đaka 30 kn.


REGISTRIRAJ SE I OSVOJI ULAZNICE

Klub kulture Moruzgva i She.hr vode vas na predstavu Gola u kavezu.

Poklanjamo vam 2×1 ulaznice za predstavu 07.05.2010. u 20 h u kazalištu Vidra, Draškovićeva 80.

Kako biste sudjelovali, potrebno je na adresu igra@mmreza.hr poslati mail s naslovom GOLA, s vašim imenom i prezimenom, korisničkim imenom i brojem mobitela.
Vaše prijave primamo do 6. svibnja 2010. kada ćemo i objaviti dobitnike.

Sretno,
Vaš She.hr

PREDSTAVA OTKAZANA
Organizator nas je obavjestio da je zbog tehničkih problema predstava zakazana za 07. svibanj otkazana. Čim dobijemo informaciju o novom terminu obavjestiti ćemo vas.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Kazalište Moruzgva održalo je u ponedjeljak 10. siječnja na Sceni Vidra press konferenciju o provedbi projekta „Novo normalno“ vrijednog 499.216,26 kuna

Zanimljivosti

Jedna od najpoznatijih i najzaposlenijih hrvatskih glumica, Ecija Ojdanić je jučerašnjim performansom u centru Zagreba najavila najizvođeniju kazališnu predstavu u Hrvatskoj u proteklih godinu dana.

Događanja

Kazalište Moruzgva, na čelu s osnivačicom, glumicom Ecijom Ojdanić je u neizvjesnoj prošloj, ali i ovog godini obradovala tisuće lica i čiji su nastupi...

Događanja

Kazalište Moruzgva održalo je press konferenciju povodom početka provedbe projekta „Novo normalno“ vrijednog 499.216,26 kuna.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.