Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Google plus – nova društvena mreža

Novo Googleovo oružje protiv Facebooka.

Prije sedam godina Mark Zuckerberg je napravio Facebook. Do danas je na njemu okupio oko 700 milijuna ljudi, koji na njemu provode više vremena nego na bilo kojem drugom internetskom servisu, a kompanija od oglašavanja uprihodi preko dvije milijarde dolara godišnje. Facebook je na internetu postavio nove standarde kojima se mora prilagođavati i najveći igrač – Google!

U želji da zadrži dominaciju na globalnom internetskom tržištu Google je jučer predstavio Google plus – projekt koji bi trebao biti odgovor, ili barem početak odgovora Facebooku.Google plus u suštini je društvena mreža koja ima mnogo sličnosti s Facebookom. Prvo s čime su se korisnici upoznali jest Stream. Poput Facebookovog News feeda on omogućava dijeljenje fotografija, videa, linkova i lokacija s prijateljima. Prvu razliku donosi nam alat Circles. Ideja Google plusa razlikuje se od Facebookove jer korisnik u suštini svoje objave neće dijeliti s masom ljudi, već s određenim društvenim skupinama, krugovima, što će omogućiti ovaj alat. Google u Circlesu, kao pregledniku kontakata vidi prednost nad Facebookom i Twitterom.Prednost Google vidi i u alatu Hangouts, grupnom chatu koji će korisnicima omogućiti jednostavnu komunikaciju s prijateljima, odnosno krugovima. Dosadašnji servisi uglavnom su zahtijevali odobrenje druge strane kako bi se uspostavila video veza. Umjesto dosadašnjeg slanja zahtjeva za stupanje u video chat dovoljno će biti odabrati Start a hangout“.

Također, sustav će obavijestiti ostale prijatelje iz društvenog kruga koji će se također moći priključiti pa će nastati grupni online razgovor. U razgovoru može sudjelovati čak deset ljudi. U Googleu su si dali zadatak potaknuti korisnike na korištenje video chata u mjeri u kojoj primjerice koriste danas Facebookov chat. Dakle, ukoliko ga korisnici prihvate, video bi trebao činiti razliku. Spontani video poziv trebao bi zamijeniti sadašnje spontano javljanje nekome na chat.Google želi izbjeći početne greške, odnosno sanirati ih u samom startu ukoliko se pojave pa se projekt Google + testira na manjem broju ljudi, a uskoro će biti dostupan svima. Kako bi ga testirali treba vam pozivnica, a rezervirati ju možete OVDJE.

Google plus biti će nam dostupan i na mobilnim uređajima, putem iPhone i Android aplikacije. Alat Instant Upload naše će fotografije s mobitela automatski prebacivati na Google + profil te će ih po našem odobrenju i objavljivati. Tu je i Huddie, u suštini slanje poruke grupama prijatelja.Tehnološki svijet podijeljen je oko Googleovog novog projekta. Mnogi mu ne daju velike šanse. Možda zbog Googleovih dosadašnjih bezuspješnih izleta u svijet društvenog umrežavanja. Ima li Google plus dovoljno aduta zbog kojih će korisnici pohitati na njega, i zadržati se najbolje će pokazati vrijeme.

Profitiraj.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Pokušali smo sastaviti popis najboljih video igara sa sportskom tematikom koje su, svaka u svoje vrijeme, natjerale stotine milijuna ljudi diljem svijeta da satima...

Duh i tijelo

Iako ste možda znali da trebate vježbati tijelo, jeste li znali da bi moglo biti važno i vježbanje mozga?

Kultura

Ovogodišnji rezultati pretraživanja na Googleu pokazuju da su Hrvati opsjednuti...

Horoskop

Živcira vas kada netko cijeli dan lijepi selfie po Facebooku ili Instagramu?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.