Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Googleov alat za komentiranje

Sidewiki je servis za iznošenje mišljenja o nekoj web-stranici.

Novi alat Sidewiki može se aktivirati na bilo kojoj internetskoj stranici, a služi za ostavljanje komentara o tim stranicama. Trenutačno je dostupan samo preko Firefoxa i Internet Explorera, ali uskoro će ga imati i korisnici Google Chromea.

Svi komentari koji se napišu vidljivi su ostalim posjetiteljima koji se služe Sidewikijem. Oni mogu ostaviti svoje primjedbe, ali ne mogu uređivati tuđe komentare.

Google će ocjenjivati najkorisnije napise, uzimajući u obzir povratne informacije i prethodne komentare korisnika.

Pridonosi poboljšanju stranica?

Iz Googlea tvrde da je Sidewiki odličan način da posjetitelji stranica pridonesu razvoju i poboljšanju bilo koje stranice dajući svoja mišljenja i korisne informacije.

Tehnološki blogeri podijeljeni su oko novog alata. Jedni smatraju da nije potpuno jasno hoće li Sidewiki uopće biti i od kakve koristi. Tek se treba proći kroz komentare i zaista vidjeti ima li išto korisno. Čini se da korisnici još ne znaju što bi uopće pisali.

Drugi pak napominju kako bi određeni online-izdavači mogli dići uzbunu jer već imaju razvijene vlastite sustave komentiranja.

Jeff Jarvis, autor knjige "What Would Google Do?", ukratko je objasnio mogući sukob interesa: "Sidewiki oduzima komentare mojem blogu i stavlja ih na Google. To ustvari stavlja Google u poziciju protiv mene i oduzima vrijednost mojoj stranici."

(www.metro-portal.hr)


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Čim se pojavi neka nova tehnologija ljudi uvijek nađu način kako je upotrijebiti u seksualne svrhe.

Duh i tijelo

Četrdeset dana korizme idealno je vrijeme da se naviknemo na zdraviji život, ali i zadržimo bolje navike kojih smo se pridržavali tijekom tog vremena.

Dobar posao

Pet savjeta kako biti sigurniji na internetu.

Duh i tijelo

Što rade kad su na Internetu?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.