Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

Gospa od rijeke

Osvoji dojmljivi povjesni roman koji obiluje strašću i legendama. 

Philippa Gregory ugledna je britanska književnica, autorica najprodavanijih knjiga prema New York Timesu, s doktoratom iz književnosti u doba baroka. Nakon što je njezino zanimanje za intrigantno razdoblje dinastije Tudor kulminiralo bestselerom Druga sestra Boleyn prema kojem su snimljeni filmski hit i TV serija za BBC, Philippa Gregory okrenula se novom ciklusu romana koji je nazvala Ratovi rođaka i posvetila dinastiji Plantagenet (Bijela kraljica, Crvena kraljica, Gospa od rijeke), čija je radnja smještena u uzbudljivo i intrigantno vrijeme zavade među engleskim kraljevskim obiteljima York i Lancaster.Gospa od rijeke snažan je i očaravajući roman koji obiluje strašću i legendama, i u kojemu autorica pripovijeda priču o majci Bijele kraljice, neustrašivoj lady Rivers. Kao potomak riječne božice Meluzine, Jacquetta je naslijedila dar i sposobnost gledanja u budućnost. Tijekom posjeta stricu upoznaje Ivanu Orleansku, neobičnu i hrabru mladu ženu koja će uskoro završiti na lomači pod optužbom da je vještica.

Udavši se za vojvodu od Bedforda, engleskog regenta u Francuskoj, Jacquetta se upoznaje s tajanstvenim svijetom znanja i alkemije. Kao mlada i bogata udovica, nakon iznenadne vojvodine smrti potajno se udaje za njegovog paža, zanosnog Richarda Woodvillea. Njih se dvoje vraćaju u Englesku na dvor kralja Henrika VI. gdje Jacquetta postaje bliska i odana prijateljica novoj kraljici.

Woodvilleovi uskoro nalaze svoje mjesto u samom srcu lankasterskog dvora, iako Jacquetta osjeća da u engleskom narodu sve više raste nezadovoljstvo, a tu je i opasnost od protivnika iz kraljevske obitelji. Jacquetta se bori za svojega kralja i kraljicu, ali i za svoju kćer Elizabeth, za koju predviđa neočekivanu i jedinstvenu budućnost. I tako se kolo sreće okreće, a s njime i sudbina engleskog prijestolja na koje dolazi bijela ruža Yorka.

''U romanu Gospa od rijeke, autorica još jednom iskazuje strast i vještinu zbog kojih je smatraju kraljicom engleskog povijesnog romana.'', Publishers Weekly'
"Ovaj vrijedan nastavak fascinantne serije romana odlikuje se izvrsnom karakterizacijom likova, iscrpnim istraživanjem i spretnim korištenjem pisane riječi.", Library Journal
''Dojmljiva povijesna romansa… napeta, uzbudljiva priča.'', Mail on Sunday
''Romani Philippe Gregory ispunjeni su likovima snažnih i odlučnih žena koje sudbinu uzimaju u svoje ruke.'', Financial Times (UK)
'Gregory savršeno oživljava prizore, slike, teksture i paletu Engleske petnaestog stoljeća.'', Kate Mose

OSVOJI KNJIGU

Znanje vam poklanja knjigu Gospa od rijeke autorice Philippe Gregory.

Ukoliko želite osvojiti ovu knjigu, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom GOSPA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Koga upoznaje Jacquetta tijekom posjeta stricu?

Vaše prijave primamo do 28. svibnja 2012., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.
Knjigu je osvojila Jelena Snopek, čestitamo!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

She Book Club

Za slučaj da su vam u prosinačkoj vrevi promakli noviteti iz nakladničkih kuća Znanje i Vorto Palabra, u nastavku donosimo pregled pet sjajnih naslova...

She Book Club

U akciji će sudjelovati i nakladnička kuća Znanje koja će u svojim knjižarama i na webshopu sve naslove iz naklada Znanje i Vorto Palabra...

She Book Club

Nakladnička kuća Znanje sada s ponosom predstavlja i drugi dio trilogije istoimenog serijala, roman Opsada i oluja (Siege and Storm) autorice Leigh Bardugo.

She Book Club

U suradnji s nakladnikom Znanje, darujemo vas s tri zanimljive knjige!

Advertisement