Gradski bicikl s trešnjama

Svijet sa sjedišta bicikla izgleda puno svježije, zdravije, zanimljivije, privlačnije, sretnije… Iako ste u ovom trenutku za računalom, dopustite si putovanje na krilima mašte gdje vam vjetar mrsi kosu. A dok tako u mislima na biciklu prolazite ulicama, putevima i trgovima, zajedno ćemo odpedalirati u priču o dobrobitima vožnje na dva kotača.

Bicikl je najurbaniji oblik prijevoza. Pouzdan je, ne zagađuje okoliš te ne troši ništa osim vaših kalorija. Izrazito je koristan je za tjelesnu kondiciju, razvoj tonusa mišića i motoriku.

Blagodati bicikla utječu i na fizičko i mentalno zdravlje čovjeka – pozitivno djeluje na rad srca i krvnih žila, ali i na samopouzdanje te potiče osjećaj slobode i samostalnosti. Uz njega ne morate gubiti živce u prometu jer lako prolazite kroz gužvu, a i jednostavno je naći parkirno mjesto.

Ovisno o preferencijama biciklista nekoliko je različitih vrsta ljubimaca na dva kotača – gradski, cestovni i brdski bicikl.

Gradski bicikl većinom ima udobnije sjedište te dodatnu opremu poput blatobrana, svijetla, zvona i košarice za stvari – korisne za odlazak u kupovinu. Tankih guma i posebno dizajniranog upravljača – cestovni bicikl je izrazito lagan za vožnju. Za razliku od cestovnog, brdski bicikl ima deblje gume, masivne je konstrukcije s čvrstim kosturom, ravnim upravljačem i neizbježnim amortizerima za sigurno vožnju adrenalinskih ovisnika.

Benefite svojevrsnog bicikla poznavali su i stari Egipćani – naime oni su vozili drvenu napravu na dva kola. Ipak – klasični bicikl sa širom populacijom upoznat je u 19. stoljeću, a iako se ne zna točno tko ga je izumio, kao prvi vozač spominje se njemački barun Karl von Drais.

Od Karla pa do danas na svijetu je milijardu vozača bicikala, raznih vrsta, oblika, marki i šara. A upravo poput kotača bicikla kruže i trendovi, pa tako nešto što je davnijih dana bilo popularno – sad je opet hit s retro prizvukom.

Ako trenutno popularnom retro dizajnu dodamo dva kotača dobit ćemo Pasarela Cherry bicikl s trešnjicama u crnoj i bijeloj boji. Iako nema brzine, te se koči "starinski" – na pedalu, ovaj trendi bicikl ima čeličnu ramu, aluminijske naplatke, blatobrane i naravno zvonce na kojem su oslikane tri neodoljive trešnje.

Cijena Pasarela Cherry bicikla je 1.299 kn, a čim se popnete na njega otputovat ćete u djetinjstvo gdje su se krale susjedove trešnje te se na biciklu bježalo s mjesta zločina. Ili će pak ovaj vintage bicikli probuditi pin-up divu u vama! Objedinite davne uspomene s novim iskustvima na Pasarela Cherry dvokotačnom ljubimcu te zaokružite zdrav način života.

Gdje kupiti Pasarela Cherry bicikl?

U Bike Box maloprodajnim biciklističkim trgovinama koje se nalaze u Varaždinu i Koprivnici možete kupiti ovaj neodoljivi bicikl. Trgovine su u vlasništvu tvrtke Matis Adria d.o.o. koja se bavi distribucijom bicikala (Felt bicikli, Gepida bicikli, Pasarela bicikli), biciklističke oprema, fitnes opreme (Fit-in), kajaka (GUmotex, RTM), te outdoor odjeće i obuće The North Face! Sve proizvode možete naći na  www.matis.com.hr

BUDI KREATIVAN I OSVOJI BICIKL

Matis Adria i She.hr poklanjaju vam 3 gradska bicikla s trešnjicama – Pasarela Cherry – jedan bijeli i dva crna.

Za osvajanje ovih super poklona od vas ćemo tražiti samo malo kreativnosti! Trešnjice su vizualni lajt-motiv ovih bicikala pa će tako iti i sastavni dio vaših zadataka. 🙂

Bijeli Pasarela Cherry bicikl – 1 kom.

U komentar ispod članka napišite nam haiku pjesmu s trešnjicama u glavnoj ulozi. Najbolja pjesma* osvaja bajk! VAŽNO: U ovoj igri u obzir uzimamo samo registrirane korisnike portala, koje ćemo provjeravati prema korisničkom imenu pod kojim ste ostavili komentar, pa tako, ako već niste – registrirajte se i igrajte s nama! Vaše pjesme možete podijeliti s nama od danas pa sve do 19. lipnja 2011. jer 20. lipnja objavljujemo dobitnika! 🙂
* Najbolju pjesmu odabrati će žiri u sastavu: Ivan Jozić, glavni urednik portala Profitiraj.hr, pobjednik međunarodnog natječaja za Aquariusovu zbirku kratke priče "Record Stories" te Denis Giljević, glavni urednik portala Igraj.hr, autor knjige "Prodane dušice".

Crni Pasarela Cherry bicikl – 2 kom.

Šaljite nam svoje fotografije na kojima nam je bitno da se nalaze dva glavna aktera – vi i trešnja (ili više njih). 🙂 Vaše fotografije šaljite nam na mail [email protected] s naslovom TREŠNJA te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela, a čitatelji koji nisu iz Zagreba neka obavezno navedu i svoju adresu. Fotografije nam možete slati do 9. lipnja 2011. nakon čega ćemo ih objaviti na našoj Facebook stranici. Fotografije će se bodovati na sljedeći način – svaka fotografija dobiti će po 1 bod za svakih 100 lajkova koje prikupi – na taj način ćemo uvažiti mišljenje čitatelja, a nakon glasanja čitatelja na Facebooku, naš žiri dodjeliti će svakoj od fotografija određeni broj bodova (ocjenjivati će se isključivo prema kriteriju originalnost i kreativnosti) te će se svi bodovi zbrojiti i na taj način ćemo odabrati 2 fotografije koje su prikupile najviše bodova i koje su doista najviše zaslužile svojom kreativnošću poklone.

Dobitnike sva tri bicikla objaviti ćemo 20. lipnja 2011.

Sretno,
Vaš She.hr
Bicikle su osvojili:

Emilija Kašljević – za haiku koji nas je nasmijao, oraspoložio i podsjetio kako je život lijep čak i onda kada nam se čini da je baš sve naopačke.
"Trešnje u garaži, bicikl na stolu, život je lijep."
Iva Kekez – za fotografiju koja je dobila maksimalan broj glasova za ideju i kreativnost u našoj redakciji. Prvo smo odabrali 5 najkreativnijih radova a zatim odabrali dvije fotografije koje su imale najveći broj lajkova.
Marina Bulić – za fotografiju koja je toliko vintage, snena i sanjarski komponirana, da se uopće ne čudimo da je na Facebooku bila druga fotografija s najvećim brojem lajkova.

Čestitamo dobitnicama!
She.hr