Guste obrve ponovno u modi

Prirodne guste obrve ove sezone se ponovno vraćaju u modu. Na svjetskim modnim pistama vizažisti najpoznatijih dizajnera najavili su prirodan izgled obrva koji će se nositi u nadolazećem proljeću. Obrve su deblje i gušće nego što su bile prijašnjih sezona, imaju prirodan luk i mogu se uređivati ovisno o boji kose i očiju vlasnice.

Obrve su okvir lica i moraju biti oblikovane tako da istaknu oči. Mnoge žene nastoje čupanjem obrva stvoriti savršen luk, a kako s godinama raste manje dlačica, previše počupane obrve čine ih starijima. Guste obrve naglašavaju prirodnu ljepotu očiju, dok tanke previše odvlače pozornost od očiju.

Naravno, guste obrve također zahtijevaju njegu i oblikovanje. Koristite oštru olovku za obrve i formirajte prirodne guste obrve prateći njihovu prirodnu liniju.

Puderom za obrve ili olovkom možete prekriti dijelove na kojima nema dlačica ili su rjeđe. Ove sezone ne morate štedjeti s olovkom, a posebno ako imate jako tamnu kosu.

Stručnjaci preporučuju čupanje samo onih dlačica koje se nalaze ispod obrva, i nikako ne čupati više od jedne dlačice odjednom. Počupate li previše dlačica između obrva, nos će vam izgledati šire, a ako počupate dlačice na kraju obrva s vanjske strane, oči će vam izgledati manje.

Nakon što ste nanijeli make-up, guste obrve možete namazati gelom za kosu (ili specijalnim preparatom za fiksiranje obrva) da biste ih ukrotili. Ukoliko vaše obrve prirodno nisu guste, možete potaknuti njihov rast maslinovim ili ricinusovim uljem. Ulje nanosite na obrve, a i trepavice, svaku večer prije spavanja.