Gužva za virtualni posao

U organizaciji portala MojPosao jučer je službeno otvoren 1. Virtualni Dan Karijera, prvi sajam ovakve vrste u središnjoj i istočnoj Europi, kojem svi zainteresirani mogu pristupiti putem internet stranice www.DanKarijera.com. Sajam je već tijekom prvog dana zabilježio gotovo 10.000 posjetitelja, a poslodavci su zaprimili preko 1400 životopisa. Broj posjetitelja prelazi onaj ostvaren na prijašnjim Danima Karijera. S obzirom da Virtualni Dan Karijera traje još 7 dana, očekuje se da će njegova posjećenost višestruko premašiti posjećenost proteklih Dana Karijera.

Virtualni Dan Karijera, koji traje od 11. do 18. studenog 2009., službeno je u ime organizatora otvorio Marko Oltean, voditelj odjela za odnose s klijentima portala MojPosao. Otvorenje je održano na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a organizatori su istaknuli kako je realizacija ovog projekta dokaz uspjeha i hrabrosti te da on u ovim teškim gospodarskim trenutcima ima poseban značaj.

Značaj ovog projekta je, u ime Grada Zagreba, potvrdio i gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da organizacijom 1. Virtualnog Dana Karijera u srednjoj i istočnoj Europi, potvrđujemo liderske potencijale Zagreba i Hrvatske u odnosu na naše susjede i zemlje u regiji.

– Ovim sajmom, mladim i obrazovanim stručnjacima dajemo šansu za nova radna mjesta i zaposlenje, a vodećim hrvatskim tvrtkama da osvajaju nova tržišta i uspostavljaju plodonosniju gospodarsku i političku suradnju s europskim integracijskim procesima. Samo radom i stvaralaštvom, boljom organizacijom i funkcionalnom umreženošću, na individualnom, kolektivnom i nacionalnom planu, možemo biti uspješniji i lakše prevladavati krizu,- zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Okrugli stol o recesiji

U sklopu konferencije, održan je i Okrugli stol pod nazivom "Utječe li, i kako, recesija na zapošljavanje", na kojem su sudjelovali predstavnici tvrtki izlagača: Vladimira Senčar Perkov i Jadranka Aralica iz Zagrebačke pivovare, Vera Čubranić Zovko u ime Nova TV te Damir Nazarević iz tvrtke Kofax. Zatim Silvana Menđušić (business.hr) i Marko Oltean (MojPosao) te predstavnici studenata (Studentska udruga eSTUDENT).

Sudionici Okruglog stola složili su se da recesija ugrožava radna mjesta, ali su istaknuli kako ovakva gospodarska situacija istovremeno postavlja i neke nove trendove, kojima se akteri tržišta rada moraju znati prilagoditi.

"Recesija ugrožava najstariji dio radne populacije, dok su mladi, a posebice studenti, najmanje pogođeni. Međutim, mladi trebaju svoje stavove prilagoditi trenutnoj situaciji i biti spremni poslodavcu ponuditi svoje usluge bez obzira na uvjete jer će na taj način dokazati svoju vrijednost i izboriti se za priliku,- istaknula je glavna urednica Business.hr-a Silvana Menđušić.

Predajte životopis, čavrljajte sa šefom

Sajam funkcionira kao 3D Internet aplikacija kojoj se pristupa na adresi www.DanKarijera.com, gdje posjetitelje očekuje 15 izlagača, među kojima su i zlatni izlagač Zagrebačka pivovara, srebrni izlagači Nova TV, T-HT, VIPnet i Zagrebačka banka te brončani izlagači Hewlett Packard, Microsoft, Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, Kofax, L’Oreal, McDonald’s, Nestlé Adriatic, Manpower, Svijet jezika Vodnikova i Zagrebačka škola ekonomije i managementa.

Posjetitelji, kao i na uobičajenim Danima karijera, mogu predavati poslodavcima svoje životopise, razgovarati s predstavnicima tvrtki i aplicirati za otvorena radna mjesta, samo što ovoga puta sve to čine iz vlastitog doma. Posloprimci tako mogu jednostavno i brzo pregledati ponudu izlagača te opušteno razgovarati s vodećim ljudima tvrtki koje sudjeluju na Virtualnom Danu Karijera.

Osim Internet aplikacije, u sklopu 1. Virtualnog Dana Karijera održat će se i Okrugli stolovi koji će se baviti aktualnim temama vezanim za zapošljavanje mladih te radionice u kojima će studenti moći saznati osnovne informacije o zapošljavanju nakon fakulteta.

Danas se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održava okrugli stol na temu zapošljavanja nakon završenih informatičkih fakulteta, dok će se 17. studenog na Ekonomskom fakultetu, razmatrati mogućnosti zapošljavanja nakon završenog Ekonomskog ili Filozofskog fakulteta.

Zaposlite se virtualno