Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Haemin Sunim: Ono što vidiš tek kad usporiš

Svjetski poznati budistički redovnik i učitelj Haemin Sunim iskreno i otvoreno opisuje svoja iskustva i opažanja nudeći nam niz savjeta i mudrosti o onome što nam je najvažnije u životu…

Usudimo li se usporiti u vječnoj trci za „više“, shvatit ćemo da smo već blagoslovljeni divnim životom – trebamo ga samo primijetiti, prihvatiti i proživjeti, u svoj njegovoj ljepoti i punini. Kad produbimo odnose s ljudima i otvorimo svoje srce, živimo život u ljepoti i miru.

Svjetski poznati budistički redovnik i učitelj Haemin Sunim (čije ime znači „spontana mudrost“) iskreno i otvoreno opisuje svoja iskustva i opažanja nudeći nam niz savjeta i mudrosti o onome što nam je najvažnije u životu, od ljubavi i prijateljstva, do duhovnosti, budućnosti… Te su nadahnute misli poziv upućen svakome od nas – da usporimo i  pogledamo, otvorimo se za sreću.

Kada se sve oko mene tako brzo kreće, zastanem i pitam se: “Je li to svijet oko mene toliko užurban ili je to moj um?”

Haemin Sunim opisao je kako je nastala knjiga, ako želite, možete to pročitati na blogu izdavača Planetopija.

„Nadam se da će vam druženje s ovom knjigom biti prilika za razmatranje i meditiranje, trenutak mira u vašem užurbanom životu. Nadam se da će vas nadahnuti da se povežete s onom boljom i mudrijom stranom sebe. Sretni, zdravi i mirni bili, uvijek zaštićeni od zla.“ Haemin Sunim

O autoru

Haemin Sunim jedan je od najutjecajnijih učitelja zen-budizma i pisaca u Južnoj Koreji gdje se prodalo više od tri milijuna njegovih knjiga; one su vodiči ne samo za meditaciju, već i za nadilaženje izazova svakodnevnog života bez napora i stresa.

Rođen je u Južnoj Koreji, došao je u Sjedinjene Američke Države studirati film, a privukao ga je duhovni život. Obrazovao se na Sveučilištu u Kaliforniji u Berkleyu, na Harvardu i Princetonu, a formalnu redovničku izobrazbu prošao je u Koreji da bi potom poučavao budizam na Hampshire Collegeu u Amherstu u Massachusetsu. Na Twitteru (@haeminsunim) i Facebooku prati ga više od dva milijuna sljedbenika. Kada ne putuje kako bi poučavao, živi u Seulu.

Cijena: 119,00 kn

[box style=”0″]

Planetopija i She.hr jednu čitateljicu daruju knjigom! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #uspori

Prijave primamo do 9. srpnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica Ana Anči

[/box]

Više

Duh i tijelo

Zabrinutost je instinktivan mehanizam uma želja koji se odnosi na preživljavanje.

Duh i tijelo

Riješite se stresa i ostavite onu neugodnu težinu u prsima za sobom, i to bez ulaganja dodatne energije i novog troška na računu.

Duh i tijelo

Otkako znam za sebe jednim sam se dijelom osjećala nedovoljno jer sam vidjela samo jednu stranu medalje.

Duh i tijelo

Poznato je koliko je važno vježbati tijelo, međutim vježbati um još je važnije jer nam omogućava stabilnost i fleksibilnost u vremenu u kojem živimo.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.