Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Haljine koje su promijenile svijet

Toalete popularnije od slavnih osoba koje su ih nosile

Njih se sjećamo još i danas, one su promijenile modni svijet i proširile naše horizonte. Ne, to nisu legendarne pjevačice ili glumice već njihove haljine koje su postale veće od njih samih.

Donosimo vam toalete koje su promijenile svijet i postale slavnije od popularnih osoba koje su ih prošetale crvenim tepisima.

Marilyn Monroe u bijeloj lepršavoj haljini

Bijela haljina Marilyn Monroe koja se podiže i otkriva joj gaćice proglašena je filmskim klasikom i najpoznatijom haljinom u povijesti čovječanstva. Za legendarnu glumicu dizajnirao ju je kostimograf William Travilla za potrebe filma 'Sedam godina vjernosti' 1955. godine.Fotografije scene u kojoj Marilyn stoji iznad ventilacijskog otvora u podzemnoj, a zrak joj podiže haljinu do ramena, u trenu su obišle svijet iako tada još nije postojala digitalna fotografija i Internet. U toj sceni Marilyn je pokazala sve čari svog zavođenja.

Audrey Hepburn u maloj crnoj haljini

Mala crna haljina i biseri Audrey Hepburn u filmu 'Doručak kod Tiffany', danas je, kao i tada pojam klasičnog, svevremenskog hollywoodskog glamura. Elegantnu toaletu koju je dizajnirao Givenchy, Audrey je nosila na premijeri te romantične komedije iz 1961.

Upravo ta haljina uvrštena je u listu legendarnih komada dvadesetog stoljeća i proglašena najpoznatijom malom crnom haljinom svih vremena.U filmu je Audrey odlično kombinira s rukavicama do laktova i biserima.

Elizabeth Hurley u 'safety-pin' haljini

Do trenutka kada je crvenim tepihom prošetala pod rukom Hugha Granta na premijeri filma Četiri vjenčanja i sprovod 1994. godine, Elizabeth Hurley bila je prilično nepoznata javnosti. No u haljini u kojoj se pojavila nije mogla ostati ne primijećena.

Bila je to crna atraktivna toaleta spojena velikim zlatnim zihericama na strateškim mjestima koja ju je učinila instant zvijezdom. Mnogi su je tada optužili da je neprimjereno odjevena te da haljina previše pokazuje, no ona je zlim jezicima imala dodati samo kako je ‘Versace dizajner koji slavi žensku figuru, a ne skriva je’.Versace haljinu inspiriranu punkom Liz je posudila jer si tada nije mogla priuštiti skupocjene dizajnerske komade. Nakon što ju je primijetio cijeli svijet Liz je postala zaštitno lice velike kozmetičke kuće Estee Lauder, dobila ulogu u filmu Austin Powers i lansirala vlastitu liniju kupaćih kostima.

Bio je to veliki dan i za Versace. Crna haljina sa zlatnim zihericama ubrzo je postala njihov najpoznatiji i najcjenjeniji komad odjeće. Na aukciji u Harrod’s-u 2007. godine ova je legendarna toaleta postigla cijenu veću od 10 tisuća funti. Modna kuća Versace na svemu što je ova haljina predstavljala gradila je moto brenda- da se razbijaju paradoksalne kontroverze i slavi žensko tijelo.

Jennifer Lopez u zelenoj Versace haljini

Kada se 2000. godine J.Lo pojavila u zelenoj Versace haljini od šifona na 42. dodjeli Grammy nagrada, mnogima su ispale vilice. Prozirna haljina s tropskim biljem i bambusom imala je dekolte do nekoliko centimetara ispod pupka.

Lepršava haljina bila je povezana na ključnom mjestu samo sjajnim brošom, pa lijepa glumica i pjevačica nije puno toga sakrila. Mnogi su se pitali kako uopće ta lagana tkanina uspijeva ostati na njoj, no kasnije je otkrila kako je haljinu pričvrstila za sebe samoljepljivom trakom.Fotografije Jennifer Lopez u toj haljini čak su 642,917 puta 'skinute' sa službene stranice Grammyja u samo 24 sata.

'Bila je to lijepa haljina. Ne znam zašto je podigla toliku prašinu.', rekla je Donatella Versace koja je sama dizajnirala tu haljinu o kojoj se i danas priča. Često je u svojim intervjuima spomenula kako je ta haljina bila jedan od prijelomnih trenutaka u njezinoj karijeri – sada mediji imaju povjerenja u njezin rad i nakon smrti brata joj Giannija.

Bjork u labudu

Nisu sve slavne haljine postigle slavu iz istih razloga. Postoje one koje su zapamćene jer su svojim bizarnim dizajnom šokirale svekoliku javnost. Jedna od takvih je i 'labud haljina' koju je Bjork odjenula na dodjeli Oscara 2001. godine. Podsmijehe i negodovanja oko hrabre odluke pjevačice da na crvenom tepihu prošeće u labudu nisu mogli sakriti prisutni kao i brojni modni znalci i mediji.Haljina dizajna Marjana Pejoskog priskrbila joj je prvo mjesto na svjetskim listama najgore odjevenih osoba desetljeća. No moramo priznati da je haljina poslužila svrsi – svakako je privukla pozornost javnosti i ostala u našim mislima do danas. Bez obzira kako je prihvaćena pomakla je granice odijevanja za crveni tepih.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Drama Queen

Imate li i vi nekoga koga nikada nećete moći zaboraviti i pomalo se bojite reći to na glas?

Zanimljivosti

Blagdansko vrijeme donosi mnoštvo raznolikih filmova za odlazak u kino s bližnjima.

Beauty report

Promise utjelovljuje sve za što se danas zalaže, to je bit moćne žene.

S modne piste

Najnoviju žensku kolekciju osmišljenu povodom 25.-e obljetnice rada i postojanja, doajen hrvatske mode, Ivica Skoko, predstavio je samostalnom revijom na jednoj od najljepših morskih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.