Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Haljine Lady Di prodane!

Životne toalete prodane interesentima diljem svijeta

Unatoč nagađanjima, haljine svojevremene ikone stila princeze Diane, nisu otišle u ruke njezinog sina Williama. Na aukciji pod nazivom ‘Fit For a Princess’, deset njezinih ‘životnih’ haljina prodano je interesentima koji su došli sa svih krajeva svijeta, za ukupno 862 tisuća funti.

Jedna od Dianinih legendarnih toaleta, tamno plava baršunasta haljina u kojoj je plesala s Johnom Travoltom na podiju Bijele kuće, prodana je za 240 tisuća funti anonimnom kupcu..
‘Kupio ju je britanski gospodin koji je rekao da je želi kupiti svojoj supruzi kao iznenađenje.’, izjavio je Kerry Taylor koji je vodio licitaciju.Dvije haljine Catherine Walker, omiljene dizajnerice pokojne princeze, također su postigle visoku cijenu. Crna baršunasta haljina u kojoj se slikala za službeni portret prodana je za čak 108 tisuća funti.

Haljinu boje burgundije iste dizajnerice kupio je američki muzej, također za 108 tisuća funti. Tu je toaletu Diana nosila prilikom posjeta Australiji pa su neki australski ponuditelji s aukcije otišli razočarani jer za nju nisu mogli ponuditi veću cijenu.Obje haljine postigle su skoro duplu cijenu one na koju su bile procijenjene.

Kerry Taylor izjavio je za Hello da je za njega ovo bilo nevjerojatno i pomalo tužno iskustvo. Dok je raspakiravao haljine za aukciju ‘uhvatila’ ga je tuga jer je svjestan da princeza Diana nije više s nama, a bila je prekrasna osoba, velika humanitarka i divna majka kao i ikona stila.Malo prije tragične nesreće u Parizu Lady Di je prodala 70 svojih couture haljina kako bi prikupila novac za svoje omiljene humanitarne udruge. Tada je izjavila kako ju je na taj čin potaknuo njen sin princ William.
Više o bivšoj vlasnici čak 13 haljina obožavane princeze, Maureen Dunkel, samim haljinama i cijenama na koje su procijenjene pročitajte ovdje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Fashion report

Bez obzira na to što većina dama na haljinu obuje štikle, za nešto hladnije dane ipak će vam trebati toplija obuća. Koje ženske čizme...

Zanimljivosti

Glava britanske kraljevske obitelji, žena, majka, kraljica u doslovnom smislu, baka, prabaka, Kraljica Elizabeta II., preminula je i ostavila za sobom prazninu koju nitko...

Zanimljivosti

ONI 2022. je  limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu.

She Book Club

Suvremena engleska književnica Sophie Nicholls u svojem prvom romanu Haljina pripovijeda šarmantnu ali i dirljivu priču o majci i kćeri koje veže neraskidiva ljubav...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.