Haljine na dodjeli Zlatnih globusa

Sinoć je u Beverly Hilton Hotelu na Beverly Hillsu održana dodjela prestižnih filmskih nagrada – Zlatni globus. Svojevrstan najavljivač popularnije nagrade Oscar kao i uvijek je donio nekom slavlje, nekom tugu, a nekom užasno loš odabir haljine, ili pak savršeni.

Što se tiče službenog dijela, trijumfirala je Fincherova Društvena mreža – Facebook ekipa kući je ponijela kipića za najbolju režiju, scenarij i film. Najboljim glumcem proglašen je Colin Firth za ulogu u filmu Kraljev govor, a titulu najbolje glumice, za neke je očekivano, ponijela Natalie Portman koja je trijumfalno odigrala ulogu balerine u filmu Crni labud.

Natalie je na dodjeli izgledala glamurozno, odabravši ružičastu haljinu s crvenom ružom, dizajnerskog dvojca Victor & Rolf. Prekrasno je izgledala i Nataliena suparnica u utrci za najbolju glumicu – Angelina Jolie. Iako nije osvojila kipića za ulogu u filmu Turist blistala je u svjetlucavoj smaragdnoj haljini Versace Ateliera. Bliješteću varijantu je odabrala i Anne Hathaway te je svoju besprijekornu liniju pokazala u haljini Armani Prive.

Zelena boja je očito IN na komplementarno crvenom tepihu, jer za nju su se osim Angeline, odlučile i Catherine Zeta Jones te uz bok Natalie – također zvijezda Crnog labuda – Mila Kunis. Catherine se odlučila za Monique Lhuillier bogatu haljinu, a Mila za popularni dizajn Vere Wang – haljinu na jedno rame. Haljinu na jedno rame odabrala je i mlada glumica Amy Adams te je uskočila u usku plavu opravu Marchesa dizajna.

Kako uvijek postoje i modne pogreške, na ovogodišnjem crvenom tepihu Zlatnog globusa, nisu se baš snašle poneke zvijezde. Jedna od njih je pjevačica i glumica Jennifer Lopez u Zuhair Murad haljini, čiji je ukupni dojam bio – nedorečeno. Neobičnu kombinaciju frizure i haljine, odabrala je prošlogodišnja dobitnica Oscara – Sandra Bullock. Sjajna, ružičasta, naborana Jenny Peckham haljina nije išla ukorak s ravnim šiškama i raspuštenom kosom popularne glumice. Sladoled look u bijeloj haljini pogrešno je odabrala Jennifer Love Hewitt u Badgley Mischka dizajnu. Prst gore,  za dobre outfite, a "posrnulima" više sreće sljedeće godine!