Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Hit novogodišnjeg dočeka – kokteli na bazi pjenušca

Lagani, prozračni, osvježavajući! Baš se takvi kokteli piju na dočeku nove godine, a glavni im je sastojak pjenušac i to onaj proizveden charmat metodom kakav se čuva u podrumu poznate slavonske vinarije Feravino.

Lagani, prozračni, osvježavajući! Baš se takvi kokteli piju na dočeku nove godine, a glavni im je sastojak pjenušac i to onaj proizveden charmat metodom kakav se čuva u podrumu poznate slavonske vinarije Feravino. Grasecco od 100 posto graševine i Francesca od 100 posto frankovke, moderni su, urbani pjenušci, koji će vas najprije privući mladenačkom, hipsterskom etiketom, a potom nezaboravnim okusom.

Jedinstven Grasecco dolazi u dvije kategorije – brut i ekstra brut. Nježne je zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje, suptilnog mirisa zrelog nara i bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina.

Grasecco i Francesca sjajan su aperitiv za intimna druženja ili svečane trenutke, a njihov osvježavajući karakter do izražaja dolazi i u koktelima koje trendseteri jednostavno ne propuštaju. Od ovih pjenušaca Filip Lipnik, poznati hrvatski barmen Swanky Monkey Gardena kreirao je Miss i Brku, dva neodoljiva signature koktela. 

Miss Francesca

Sastojci:

  • Šest, sedam kockica leda
  • Disaronno amaretto 0,04 dcl
  • Jagoda pire 0,04 dcl
  • Menta 4 do 5 listića
  • Limeta svježa 0,01 dcl
  • Francesca 0,10 dcl

Priprema:

U čašu staviti šest, sedam kockica leda, dodati 0,04 dcl Disaronno amaretta i 0,04 dcl jagoda pirea. Dodati par listića mente i 0,01 dcl svježe limete. Na kraju uliti 0,10 dcl Francesce. Uživat ćete bez obzira pijete li ga sami ili u društvu.

Brko Grasecco

Sastojci:

  • Šest, sedam kockica leda
  • Italicus 0,05 dcl
  • Vanilija syrup monin 0,02 dcl
  • Grasecco extra brut 0,10 dcl
  • 3-4 kriške limete

Priprema:

U čašu staviti šest do sedam kockica leda, dodati 0,05 dcl Italicusa, 0,02 dcl Monin sirupa od vanilije i lagano pomiješati barmenskom žlicom.  Nakon toga niz barmensku žlicu uliti 0, 10 dcl Grasecca, ukrasiti s tri do četiri kriške limete i lagano promiješati. Osvježavajući i lagani koktel savršen za party.

 

Written By

Gastronomija

Jutro mnogima teško može proći bez kave, ali za početak dana kada već grije barem 20 stupnjeva, definitivno najviše paše ledena kava.

Putovanja

Iako se kokteli često smatraju sinonimom za odmor, mnogi će putnici novu godinu započeti sa zdravim namjerama i uključiti se u „Suhi siječanj”, tijekom...

Gastronomija

Ovi fini kokteli dolaze iz srca Istre iz pitoresknog sela Bajkini u kojem je smještena obiteljska Destilerija Rossi.

Gastronomija

Zamislite okuse bundeve, jabuke, brusnice, javora, kruške, smokvi, začinskog bilja... Ma savršena kombinacija uz ovu divnu jesen.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.