Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Hitchcock kao inspiracija

Dizajner Teo Perić nadahnut kultnim filmovima

Nova kolekcija dizajnera Tea Perića koju će za modnu kuću MAK predstaviti na skorašnjem Schwarzkopf Cro A Porter-u inspirirana je s čak tri filma kontroverznog noirovskog redatelja Alfreda HitchcockaVrtoglavica, Nazovi M radi umorstva i Ptice, ali i tri glumice – Kim Novak, Tippi Hedren te Grace Kelly, njeno veličanstvo Gracia Patricia od Monaka, jedina prava hollywoodska princeza.

U kolekciji su zastupljena tri lica jedne ere. Ovoga puta možemo vidjeti tri sastavnice kolekcije Modne kuće MAK dizajnera Tea Perića.

Priča počinje 'Vrtoglavicom', crno-bijelo-žutom s printevima apstraktnog cvijeća. Priču smiruju elegantne zagasite kombinacije crne i boja peperminta inspirirane s Grace Kelly u filmu 'Nazovi M radi umorstva'. Kolekcija kulminira kultnim 'Pticama': neočekivanim, ljetnim šušurom u boje ciklame, ljubičaste, crvene i žute.

Ovo je hommage Hitchcockovim omiljenim plavušama i njihovu besprijekornom chic stilu. Linija istaknutog struka podsjeća na glamurozne pedesete, ali savršeno pristaje i ovom ljetu.Ideja ove kolekcije je pokazati kako raskoš i šik više nisu privilegij filmskih ljepotica i celuloidnih vrpci. Oni žive u svakoj spontanoj, prirodnoj ženi koja, spremajući se pred ogledalom, u sebi zna pronaći divu. Svoj alter ego koji će bez lažne skromnosti, u svoj svojoj ljepoti, samouvjereno zakoračiti na uličnu pistu i krenuti u dan ispod sunčeva reflektora.

Ovo je priča o retro inspiraciji, o kultnim modnim klasicima koji igrom krojeva postaju ultramoderne haljine, suknje i hlače prepoznatljiva retro-seksepila.

To su komadi koji su svojim bojama i teksturama u prvi tren nespojivi. Svaki od 50-ak modela savršeno pristaje uz bilo koji drugi komad iz kolekcije. Ovu modnu priču to čini energičnom, kompleksnom, a opet ženstvenom. S novom odvažnošću za novi proljetno-ljetni modni optimizam.Razne boje, printevi, materijali… Baš kao priroda u proljeće. Kao trenutak kad se otvori kutija s vodenim bojama. Cvjetni akvarel. Senzualne pastelne nijanse žutog peluda, nenametljiva pepermint zelena, snažna boje ciklame koja osvježava poput voćnog sladoleda.

S obrisima cvijeća u crnim i bijelim printevima koji u kombinacijama s ostalim bojama stvaraju posebnu dinamiku i neočekivanost s dozom šika. Ovo je kolekcija koja svaku ženu u nekoliko poteza pretvara u divu s filmskog platna.

Revija TEO P za MAK na rasporedu je Schwarzkopf Cro A Porter-a u subotu, 6. travnja u Laubi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dizajn

Jedan od najljepših zagrebačkih trgova je onaj kralja Tomislava, a poznati hrvatski dizajner je Ivan Alduk upravo je njega odabrao za lokaciju svog novog...

Trendovi

Crvena boja podjednako je atraktivna u sjajnom satenu, brokatu, koži ili čipki..

Dobar posao

Šatro.info donosi duhovit tekst o šest poslova koji zahtijevaju samo "pet minuta".

Istaknuto

Retro je ponovo in, a Puma je jedan od brandova koji zaista ima bogato nasljeđe.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.