Hladnoća ne poznaje modu

Snježni sportovi, kao i svi drugi, povlače i modni izgled kojim se prate svjetski trendovi. Među 30.000 posjetitelja koji su ovih dana prošli Sljemenom uživajući u vožnjama najboljih svjetskih slalomaša i slalomašica,  vidi se da jedni izgledu na skijalištu pridodaju veliku pažnju, dok drugi imaju samo jedan cilj – toplina bez obzira na sve. 

Ako bi posjetitelje domaće utrke pokušali kategorizirati, došli bi do tri osnovne kategorije – „slučajni prolaznici“, rekreativni skijaši i oni koji na snijegu žele izgledati atraktivno i trendi, makar za neke sumnjamo da su ikada stali na skije i okušali se u spuštanju niz padinu.

„Slučajni prolaznici“

Hladnoća modu ne poznaje. S tom bi rečenicom mogli najlakše opisati dio posjetitelja utrke, među koje spada i vaš novinar. Na tako niskim temperaturama, jedini je cilj da vam ne bude hladno.

Majica na majicu, deblja jakna, dva para rukavica i cipele popunjene s nekoliko pari čarapa. Ne radi se o neimaštini, već o činjenici da svoje slobodno vrijeme i novac radije ostavljaju za toplije dane, jer je sunce i plaža njihov prvi izbor.

– Skijanje pratim na televiziji, ali se nikada nisam rekreativno time bavila. Nema mi smisla kupovati odjeću samo za dva dana godišnje, pa se snađem s onim što imam u ormaru, jer najbolje od najboljih rijetko kad imamo prilike vidjeti kod nas, iskrena je 22-godišnja studentica Anita.

"Rekreativci"

Oni su zlatna sredina i ima ih najviše. Kako i sami vole odlaske na skijanje, odjeveni su za temperature debelo ispod nule.

– U sezoni barem tjedan dana odem na skijanje. A ni skijališta u Sloveniji nisu daleko za vikend izlete. Kompletnu opremu kupujem svakih pet godina jer se ne opterećujem previše novim modelima jakni ili naočala, rekao nam je 35-godišnji Ante. Izrazio je nadu kako će nešto novca ostati i za ožujak, kada su aranžmani malo jeftiniji.

A Snježna kraljica ujedno je idealna prilika za provjeru je li bogat blagdanski stol iza sebe ostavio višak kilograma i manje mjesta u vašoj skijaškoj opremi.

"Trendseteri"

Dior i Gucci krase i skijaška odijela. Svaki dio opreme pomno je usklađen bojom i vrstom materijala, a sve s ciljem što boljeg izgleda, čak i na ekstremno niskim temperaturama.

Za ovu skupinu skijaša, ali one stvarne, koji si takvo što mogu priuštiti bez štednje na osnovnim životnim potrebama jedna dobra vijest. Od ove sezone, hrvatski trendseteri svoju kolekciju mogu popuniti ekskluzivnim jaknama i kaputima optočenima ni manje ni više nego Swarowski kristalima.

Kolekcija modnog brenda Bogner idealna je za sve koji se ne žele negativno isticati u mondenim skijalištima diljem Europe.