Ako želite pobjeći u dvoje, uz vrhunski gurmanski doživljaj, odaberite Hotele Rogaška & ROI Spa. Udaljeni su samo sat vremena vožnje od glavnog hrvatskog grada. Grand Hotel Sava**** superior i Hotel Zagreb**** savršena su mjesta za bijeg od gradske vreve i opuštanje u wellness tretmanima i programima temeljenima na mineralnoj i termalnoj vodi s najviše magnezija na svijetu.
Istinski gurmani neće propustiti à la carte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji. Ne morate biti gost Hotela Rogaška & ROI Spa da biste iznenadili svoje nepce finim jelima u jedinstvenom ambijentu Kaisera. Uživat ćete uz odlične riblje i mesne specijalitete sljubljene s probranim vinima te ukusne slastice.
Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za hobotnicu s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama koju možete pripremiti već danas.
Sastojci:
- 100 gr hobotnice
- 40 gr rajčica
- Sol, papar
- Bijeli balsamico
- 5 gr timijana
- 5 gr ružmarina
- 5 gr mrvica
- 5 gr vlasca
- 5 gr peršina
- 30 gr tosta
- 20 gr maslaca
- 30 gr maslinovog ulja
- 20 gr potočarke
Priprema:
Hobotnicu pečemo u vakumiranoj vrećici u pećnici na 76 stupnjeva od četiri do šest sati. Svježe rajčice očistimo od sjemenki, narežemo ih na kockice veličine dva milimetra, posolimo ih i dodamo maslinovo ulje i bijeli balsamico.
U mikseru izmiksamo tost, maslac i peršin te smjesu stavimo kratko peći na 180 stupnjeva kako bismo dobili hrskave mrvice, a svježem siru dodamo peršin i vlasac.
Hobotnicu poslužimo na listovima potočarke uz hrskave mrvice, sir s travama i rajčice.
Dobar tek!