Hobotnica s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama

Ako želite pobjeći u dvoje, uz vrhunski gurmanski doživljaj, odaberite Hotele Rogaška & ROI Spa. Udaljeni su samo sat vremena vožnje od glavnog hrvatskog grada. Grand Hotel Sava**** superior i Hotel Zagreb**** savršena su mjesta za bijeg od gradske vreve i opuštanje u wellness tretmanima i programima temeljenima na mineralnoj i termalnoj vodi s najviše magnezija na svijetu.

Istinski gurmani neće propustiti à la carte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji. Ne morate biti gost Hotela Rogaška & ROI Spa da biste iznenadili svoje nepce finim jelima u jedinstvenom ambijentu Kaisera. Uživat ćete uz odlične riblje i mesne specijalitete sljubljene s probranim vinima te ukusne slastice.

RestoranKaiser5

 

Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za hobotnicu s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama koju možete pripremiti već danas.

Sastojci:

  • 100 gr hobotnice
  • 40 gr rajčica
  • Sol, papar
  • Bijeli balsamico
  • 5 gr timijana
  • 5 gr ružmarina
  • 5 gr mrvica
  • 5 gr vlasca
  • 5 gr peršina
  • 30 gr tosta
  • 20 gr maslaca
  • 30 gr maslinovog ulja
  • 20 gr potočarke

Priprema:

Hobotnicu pečemo u vakumiranoj vrećici u pećnici na 76 stupnjeva od četiri do šest sati. Svježe rajčice očistimo od sjemenki, narežemo ih na kockice veličine dva milimetra, posolimo ih i dodamo maslinovo ulje i bijeli balsamico.

U mikseru izmiksamo tost, maslac i peršin te smjesu stavimo kratko peći na 180 stupnjeva kako bismo dobili hrskave mrvice, a svježem siru dodamo peršin i vlasac.

Hobotnicu poslužimo na listovima potočarke uz hrskave mrvice, sir s travama i rajčice.

Dobar tek!