Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Hobotnica s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama

Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za hobotnicu s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama koju možete pripremiti već danas.

Ako želite pobjeći u dvoje, uz vrhunski gurmanski doživljaj, odaberite Hotele Rogaška & ROI Spa. Udaljeni su samo sat vremena vožnje od glavnog hrvatskog grada. Grand Hotel Sava**** superior i Hotel Zagreb**** savršena su mjesta za bijeg od gradske vreve i opuštanje u wellness tretmanima i programima temeljenima na mineralnoj i termalnoj vodi s najviše magnezija na svijetu.

Istinski gurmani neće propustiti à la carte restoran Kaiser koji se ubraja među deset najboljih restorana u Sloveniji. Ne morate biti gost Hotela Rogaška & ROI Spa da biste iznenadili svoje nepce finim jelima u jedinstvenom ambijentu Kaisera. Uživat ćete uz odlične riblje i mesne specijalitete sljubljene s probranim vinima te ukusne slastice.

RestoranKaiser5

 

Marčelo Petan, voditelj hrane i pića Hotela Rogaška & ROI Spa i restorana Kaiser, podijelio je s nama recept za hobotnicu s umakom od rajčica, sirom s travama i hrskavim mrvicama koju možete pripremiti već danas.

Sastojci:

  • 100 gr hobotnice
  • 40 gr rajčica
  • Sol, papar
  • Bijeli balsamico
  • 5 gr timijana
  • 5 gr ružmarina
  • 5 gr mrvica
  • 5 gr vlasca
  • 5 gr peršina
  • 30 gr tosta
  • 20 gr maslaca
  • 30 gr maslinovog ulja
  • 20 gr potočarke

Priprema:

Hobotnicu pečemo u vakumiranoj vrećici u pećnici na 76 stupnjeva od četiri do šest sati. Svježe rajčice očistimo od sjemenki, narežemo ih na kockice veličine dva milimetra, posolimo ih i dodamo maslinovo ulje i bijeli balsamico.

U mikseru izmiksamo tost, maslac i peršin te smjesu stavimo kratko peći na 180 stupnjeva kako bismo dobili hrskave mrvice, a svježem siru dodamo peršin i vlasac.

Hobotnicu poslužimo na listovima potočarke uz hrskave mrvice, sir s travama i rajčice.

Dobar tek!

Ne propustite

Gastronomija

Svježi zeleni bob može biti pravi mali gnjavator kada na red dođe njegova priprema, no jednom kada shvatite što napraviti s njima nitko neće...

Gastronomija

Meso jastoga ili meso kozica bit će idealni za ovu kombinaciju.

Gastronomija

Guacamole je jedno od najpoznatijih meksičkih jela i vjerujem da mu se u Meksiku izrada razlikuje od obitelji do obitelji. 

Budi fit

Pretjerano unošenje šećera može uzrokovati zdravstvene probleme kao što su pretilost i dijabetes tipa 2, bolesti jetre, pojave problema sa srcem i slično.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.