Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

HPV krivac i za rak grla

Neodgovorno ponašanje u seksu utrostručilo oboljenja.

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali da je rak usta i grla u porastu, prije svega zbog virusne infekcije pod nazivom humani papilloma virus (HPV). Stručnjaci upozoravaju da oralni seks u kombinaciji s HPV infekcijom vodi raku grla.

Studija je također pokazala da se broj osoba kojima je dijagnosticiran rak grla povezan s HPV-om od 1988. do 2004. utrostručio! Stručnjaci su uvjereni kako su do ovog povećanja dovele promjene u seksualnom ponašanju koje su doprinijele širenju virusa.HPV je vrlo česta spolno prenosiva infekcija koja može uzrokovati genitalne bradavice i određene vrsta karcinoma, uključujući i vrata maternice, anusa i penisa.

"Pušenje i alkoholizam nekad su bili glavni rizični faktori za oboljenje od raka grla. Situacija se u današnje vrijeme drastično mijenja. Gotovo polovina osoba oboljelih od raka usta i ždrijela je HPV pozitivna", pojašnjava dr. Maura Gillison sa Ohio State Sveučilišta.

Studije pokazuju da su posebno tinejdžeri nesvjesni rizika koji donosi nezaštićen oralni seks, uključujući prijenos HPV virusa, klamidiju i gonoreju.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Nećete vjerovati, ali samo osam posto nevjernih muškaraca priznalo je da su u tuđi krevet skočili isključivo zbog tjelesnih užitaka.

Zanimljivosti

Novo izdanje Ženske priče održat će se uklubu hrvatskih glazbenika SAX! 

Duh i tijelo

Jedna od najvažnijih funkcija sunca je njegova sposobnost poticanja stvaranja vitamina D u organizmu.

Seks

Bez sumnje, osobna povezanost proizlazi iz osjećaja sigurnosti, opuštenosti i osjećaja vrhunske ugode.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.