Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

HPV krivac i za rak grla

Neodgovorno ponašanje u seksu utrostručilo oboljenja.

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali da je rak usta i grla u porastu, prije svega zbog virusne infekcije pod nazivom humani papilloma virus (HPV). Stručnjaci upozoravaju da oralni seks u kombinaciji s HPV infekcijom vodi raku grla.

Studija je također pokazala da se broj osoba kojima je dijagnosticiran rak grla povezan s HPV-om od 1988. do 2004. utrostručio! Stručnjaci su uvjereni kako su do ovog povećanja dovele promjene u seksualnom ponašanju koje su doprinijele širenju virusa.HPV je vrlo česta spolno prenosiva infekcija koja može uzrokovati genitalne bradavice i određene vrsta karcinoma, uključujući i vrata maternice, anusa i penisa.

"Pušenje i alkoholizam nekad su bili glavni rizični faktori za oboljenje od raka grla. Situacija se u današnje vrijeme drastično mijenja. Gotovo polovina osoba oboljelih od raka usta i ždrijela je HPV pozitivna", pojašnjava dr. Maura Gillison sa Ohio State Sveučilišta.

Studije pokazuju da su posebno tinejdžeri nesvjesni rizika koji donosi nezaštićen oralni seks, uključujući prijenos HPV virusa, klamidiju i gonoreju.

Ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Neki su ljudi potpuno nezainteresirani za seks, čak i ako su zaljubljeni.

Seks

Ako pitate LELO, u ovo možemo uključiti i seksualno blagostanje - užitak iz spavaće sobe koji sad možete ponijeti sa sobom na put.

Moj dom

Bojama, zastorima i plahtama obogatite svoj intimni raj...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.