Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

HPV – liječenje medicinskom aromaterapijom

Udruga Anias de Moras vam poklanja besplatne konzultacije za HPV.

Za humani papiloma virus danas se vjeruje da je najčešća spolno prenosiva bolest koja pogađa oba spola. Ovisno o tipu on uzrokuje nastanak dobroćudnih i zloćudnih promjena na koži i sluznici. Izvor HPV infekcije isključivo je čovjek, a prenosi se kontaktom. Genitalni HPV prenosi se bilo kojim oblikom spolnog kontakta – uglavnom izravnim kontaktom s inficiranim vratom maternice, stidnicom, penisom ili anusom.

Do danas su znanstvenici suvremenim metodama detektirali preko sto tipova HPV-a. Neki tipovi HPV-a povezani su s dobroćudnim promjenama kože i sluznice, a neki visokorizični tipovi s abnormalnostima epitela grlića maternice.

Kronična HPV infekcija povisuje rizik nastanka raka vrata maternice za 60-70%. Najveći broj infekcija HPV-om događa se upravo tijekom adolescencije stoga su edukacija, razgovor s liječnikom i odgovorno ponašanje od ključne važnosti. Procjenjuje se da najmanje 80 do 100% djevojaka u dobi između 18 do 25 godina dolazi pri spolnom kontaktu u dodir s ovim virusom, dok svega oko 30% djevojaka razvija simptome infekcije koje potom pristupaju složenom medicinskom liječenju.Žene koje se odluče za alternativno liječenje ili, uz konzultaciju s liječnikom i ginekologom, na nadopunu već propisane terapije susreću se sa širokim izborom preparata: korištenje antioksidativnih vitamina i kombinacije B kompleksa s folnom kiselinom, preparati s hipericinom (iz gospine trave) čiju je efikasnost protiv velikog broja virusa potvrdila i klinička studija u SAD-u, aloe vera ekstrakti koji djeluju poticajno na imunitet, ekstrakt zelenog čaja koji lokalnom primjenom djeluje na genitalne bradavice, različite vaginalete koje na prirodan način stimuliraju lokalni imunološki odgovor rodnice te aromaterapija.

Iako aromaterapija nije svemoguća i ima svoje granice ipak postoji znatan broj bolesti i tegoba koje jasno definirana uporaba kemotipiziranih eteričnih ulja može ukloniti. Isključivo kemotipizirana eterična ulja (jasno kemijski i botanički definirana) mogu uspješno djelovati tamo gdje službena medicina često samo 'slegne ramenom'.

Upravo zahvaljujući aromaterapeutima educiranim po francuskoj školi aromaterapije koja primjenjuje botanički i kemijski definirana eterična ulja oralno, rektalno i vaginalno, postoje različiti oblici proizvoda koji sadrže takva eterična ulja: kapsule, puderi, supozitoriji, vagitoriji (vaginalete), uljne mješavine, gelovi, kreme i sl.Kod humanog papiloma virusa, ali i gljivičnih infekcija, te tegoba koje pogađaju vaginu, rodnicu i grlić maternice posebnu pažnju privlače vagitoriji koji aplikacijom otpuštaju ljekovite sastojke eteričnih ulja u krv te na taj način djeluju iscjeljujuće.

Kemijski spojevi u eteričnim uljima poput oksida, monoterpenskih alkohola i fenola sinergijski djeluju protiv mnogih vrsta DNA i RNA virusa, herpes simplex virusa i humanog papiloma virusa. Zabilježeno je i djelovanje eteričnih ulja na patogene bakterije i gljivice koje zbog neliječenja virusne infekcije mogu izazvati nove i ozbiljnije tegobe.

Ključno eterično ulje u djelovanju na HPV virus je eukaliptus polibrakteja (Eucalyptus polybractea kt. kripton) koje sadrži visok postotak monoterpena, monoterpenskih aldehida i ketona koji pokazuju zadivljujuće djelovanje na sve virusne infekcije urogenitalnog trakta.Eterično ulje niaulija
(Melaleuca quinquenervia kt. 1,8 cineol/viridiflorol) već duži niz godina privlači pažnju zbog sadržaja monoterpenola koji ima izrazito jaki antivirusni učinak uključujući i djelovanje na HIV virus, a eterično ulje ravensare (Cinnamomum camphora), koje je u Hrvatskoj postalo ove zime jako traženo, kao glavnu indikaciju ima djelovanje na viruse. Eterično ulje lista cimetovca (Cinnamomum verum) također pokazuje antivirusno djelovanje, a dodatno djeluje imunostimulirajuće povećavajući proizvodnju imunoglobulina A koji štiti sluznicu.

Najčešće, neovisno o CIN-u, dovoljna je samo jedna terapija u trajanju od dvadesetak dana (40 vagitorija) a rezultati su iznimno uspješni. Aromaterapija doista djeluje! Potvrđeno.

Kondilomi – česti gosti kod muškaraca

Humani papiloma virus uzročnik je i kondiloma (vrsta infekcije kože i genitalne sluznice), a uzrokuje dvije vrste oboljenja: condyloma acuminatum kod koje se pojavljuju izrasline slične bradavicama na vanjskim spolnim organima te manje uočljiva condyloma latum koja uzrokuje pliće bradavice koje napadaju stidnicu i analni otvor.

Često nema nikakvih vidljivih znakova oboljenja, a ponekad se javlja nadraženost ili svrbež oko stidnice te bol tijekom snošaja. Bradavice se mogu pojaviti i mjesecima nakon spolnog odnosa sa zaraženom osobom. Kod nekih tipova virusa pojavljuju se sitne izrasline na sluznici stidnice ili dijelu tijela (stidnica/analni otvor). U 95% slučajeva kondilomi se prenose spolnim putem, a ostalih 5% slučajeva može nastati zbog loše higijene.Konzultacija s liječnikom zbog svih izraslina oko genitalnih organa je nužna. Tradicionalna fitoterapija za liječenje kondiloma sugerira oparak od cvjetova lavande što je usko povezano sa aromaterapijom. Aromaterapijski pripravak eteričnog ulja prave lavande (Lavandula angustifolia) ima u najmanjem postotku, jer ključna eterična ulja koja liječe kondilome moraju u svojem kemijskom sastavu sadržavati spojeve koji se nalaze i u vaginaletama za liječenje HPV-a kod žena.

Raindrop – potpora terapiji HPV-a

Raindrop tehnika (tehnika kišnih kapi) sastoji se od nanošenja većih količina kemotipiziranih eteričnih ulja na područje kralježnice sa svrhom otklanjanja tegoba poput skolioze i kifoze, išijasa, boli kralježnice i okolnih mišića, raznih infekcija virusima i bakterijama te odlična potpora terapiji humanog papiloma virusa.

Metodom raindrop tehnike, koja se u svijetu primjenjuje već desetljećima, dokumentirani su mnogi slučajevi izlječenja spomenutih tegoba. Farmakološki potvrđeno djelovanje odabranih eteričnih ulja, dodatno ukazuje na to da je ovo iznimno ljekoviti tretman i iscjeliteljska tehnika koja potječe još od mudrih Lakota Indijanaca.

Zbog biološki aktivnih spojeva u eteričnim uljima sav stres jednostavno nestaje – efekt jednog (raindrop) tretmana vidljiv je čak 5 do 7 dana, imunitet osjetno poraste, a cirkulacija i limfa pojačano djeluju. Posebno dubinsko djelovanje eteričnih ulja nastaje zahvaljujući njihovoj sposobnosti da vrlo brzo prolaze kroz kožu i ulaze u tkivo tijela i povećavaju terapeutski efekt.Jednostavna i učinkovita metoda u poticanju imuniteta te u strukturalno energetskom centriranju.

Po tretmanu primjenjujem do 16 kemijski i botanički precizno definiranih eteričnih ulja ciljanog djelovanja: opuštajuća eterična ulja, antibakterijska eterična ulja, antivirusna eterična ulja, spazmolitična eterična ulja, analgetična eterična ulja te eterična ulja za poticanje cirkulacije.

Kombinacijom medicinske masaže djelujem na velike mišićne grupe s ciljem reaktivacije krvotoka i postizanja poboljšanja mišićnog tonusa i neuro-mišićne distenzije. Pod stručnim manipulativnim tehnikama i eteričnim uljima mišići se oslobađaju napetosti i ukočenosti, pojačava se mobilnost zglobova, a time i normalna funkcija ostalih dijelova tijela. Nije iznenađujući učinak potpune duboke relaksacije, jer osim mišićne dekontrakcije dolazi i do stimulacije živčanog sustava praćenog osjećajem topline.

Više o Udruzi Anias de Moras možete pronaći na službenoj web stranici i Facebook stranici te putem emaila: [email protected].

OSVOJI KONZULTACIJE ZA HPV I POPUST NA RADIONICU RAINDROP TEHNIKE

Udruga Anias de Moras poklanja vam 30 besplatnih konzultacija za HPV, a 6 čitateljica osvojit će 50% popusta za radionicu raindrop tehnike koja jača imunitet (umjesto 600 kuna = 300 kuna po osobi!).

Želite li osvojiti ove nagrade, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom ANIAS-HPV te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Kako se zove tehnika nanošenja kemotipiziranih eteričnih ulja na područje kralježnice?


Vaše prijave primamo do 14. veljače 2013., nakon čega će dobitnice biti obaviještene mailom. Za čitateljice izvan Zagreba konzultacije se obavljaju telefonskim putem.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Duh i tijelo

Znate li da su u dobi između 20 do 34 godine žene čak tri puta više od muškaraca izvrgnute smrtnosti od posljedica pijenja alkohola?

Seks i osjećaji

Kada govorimo o rodovima ili seksualnim orijentacijama, danas postoje mnoge, što nije čudno da značenja nekih može zbuniti.

Savjeti stručnjaka

Uz sve tabue i zablude koje okružuju žensko intimno zdravlje i daju krivu perspektivu u kritičkim raspravama, teško je odvojiti istinu od mitova.

Seks

Obdareni ili ne, ako „On“ ne stoji, od seksa ništa.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.