Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Hrana koja briše godine

Zdravi doručak za dugi život

Doručak je pokretač organizma i prilika da radni dan počnete vitaminskom bombom koja će ojačati vaš imunološki sistem. Prema nekim studijima prvi obrok u danu utječe i na dužinu života pa stoga nikako ne treba zanemariti namirnice koje birate prilikom pripreme istog.

Borovnice protiv srčanih bolesti

Ove malene bobice već su odavno pronašle svoje mjesto na popisu supernamirnica. Borovnice obiluju antioksidansima, a polifenoli, koje sadrže, poboljšavaju motorne funkcije. Njihovo redovno konzumiranje smanjuje mogućnost obolijevanja od karcinoma, dijabetese i srčanih bolesti. Štoviše, studija je pokazala da žene koje redovito jedu borovnice, kako i ostalu hranu slične nutritivne vrijednosti, umanjuju rizik od srčanog udara za čak 32 posto.

blueberries2Zobena kaša briše bore

Zob se već godinama spominje u kontekstu smanjenja kolesterola, a sada nam stiže još dobrih vijesti. Zob će tako vašu kožu učiniti svježom i smanjiti naboranost.

Jaja štite od gubitka vida

Unatoč tome što se često nalaze na meti nutricionista zbog kolesterola, jaja sadrže mnoštvo vitamina B. Tako ona sadrže B1, B2, B3, B5, B6 i B12 vitamin, biotin, kolin i folnu kiselinu – spojeve koji čine vašu kožu zdravijom. Osim toga, jaja obiluju proteinima koja vas štite od gubitka vida.

jajaČaj za dugovječnost

Topli napitak čiju tradiciju ispijanja danas njeguju gotovo sve svjetske kulture pravi je izvor zdravlja, što se posebno odnosi na zeleni čaj. Ona pomaže detoksikaciju, odličan je u borbi protiv akni, djeluje protuupalno, a pokazalo se da i smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti gotovo za četvrtinu.

Grejp uništava infekcije

Ovaj snažni antioksidans mnogi smatraju rajskim voćem, a njegov trpki okus izvor je vitamina koji uništavaju širok spektar mikroba, uključujući viruse, bakterije i gljivice. Ovo voće s Barbadosa pomaže pri gubljenju kilograma te potiče proizvodnju ‘dobrog’ kolesterola.

grejp2No imajte na umu da samo jedna čaša soka ovog agruma može smanjiti djelotvornost crijevnih enzima, koji olakšavaju apsorpciju lijekova.

Sok od nara za plodnost

Ako niste pretjerani ljubitelj čaja svoj organizam probudite sokom od nara – voća koje oduvijek slovi kao simbol zdravlja, plodnosti i vječnog života. Dokazano je da čaša soka od nara dnevno ima snažnije antioksidativno djelovanje od čaše crnog vina ili zelenog čaja, dok ekstrakt nara djeluje i do deset puta jače. Odličan je izvor vitamina B5, kalija, prirodnih fenola poput elagitanina i flavonoida, kao i fitokemikalija koje pomažu prevenciji osteoporoze.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Kako bi pomogla ženama koje se nose s problemima suhoće i nelagode u intimnom području, INTIMINA je kreirala Balmy, intimnu umirujuću i hidratantnu kremu.

Zdravstveni karton

Zdravim životnima navikama, cjelovitom prehranom, ali i kvalitetnim odabirom cjelovitih dodataka prehrani lako je ojačati imunitet, podignuti razinu energije i ubrzati oporavak od bolesti.

Beauty report

Opće je poznato da se zdrava kosa smatra manifestacijom moći te da kao takva odašilje u svijet poruku snage i ambicije.

Savjeti stručnjaka

Mnogo je nutrijenata ključno za zdrave dječje kosti, a jedan od njih je magnezij.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.