Hrenovke su izvrsne za brz i jednostavan obrok tijekom cijelog dana uz dodatak raznih umaka i priloga. Izvrsne su za serviranje s raznim umacima poput senfa, majoneze i kečapa s kojima stvaraju simfoniju okusa. Poslužujemo ih, najčešće, kratko prokuhane ili pečene u tijestu te na tavi ili roštilju.
Hrenovke u slanoj vodi nije potrebno kuhati prije konzumiranja, nego samo držati u vrućoj vodi 5 minuta.
Poštujući tradicionalnu recepturu, hrenovke su pripremljene od kvalitetnog svinjskog mesa bez ovitka, blago su začinjene te dimljene na prirodnom bukovom drvu što im daje osobitu punoću i sočnost okusa. Površina im je jedra i glatka, a presjek primamljive ružičaste boje.
One su proizvod s najvećom kulturom trošenja te će svaki sladokusac biti oduševljen širinom ponude. Izvrsne su za serviranje s raznim umacima poput senfa, majoneze i kečapa s kojima stvaraju simfoniju okusa
Priprema:
Gavrilović hrenovke i sitne kobasice preporučujemo kuhati na sljedeći način. Potrebno ih je staviti u hladnu vodu tako da ih voda cijele prekrije. Kuhaju se do momenta ključanja, odnosno do početka kipljenja, mogu i bez poklopca. U tom trenutku isključi se vatra, posuda se prekrije poklopcem i hrenovke ili kobasice se ostave u vodi dvije do tri minute. Na taj način hrenovke i kobasice zadržavaju svoj puni okus i sočnost. Hrenovke ili kobasice ne smiju se prekuhati i pucati tijekom kuhanja jer tada u njih ulazi voda, hrenovke gube sočnost i mijenja im se okus.
You must be logged in to post a comment Login