Ne znamo zašto su salate na glasu kao dosadna jela. Možda, zapravo, jer su najpoznatije varijante s nekoliko zelenih listova, par kapi octa i ulja te zrnom soli. Zanimljiviji, zabavniji i zdraviji recept za salatu donosi vam Tamara. S pravim dodacima, salata može biti čitav obrok!
Autor: Tamara Ivančić – Ave Dulcis
- Porcija: 3 osobe
- Spremno za: 20 minuta
- Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji
- Vrsta obroka: salate i preljevi
- Posebna prehrana: bez glutena, bez laktoze, vegansko, vegetarijansko
Trebat ćete:
- 1 limun
- 2 crvene jabuke
- 20 g tostiranih oraha
- pola manjeg korijena celera
- zdjelica zelene salate po izboru
ZA DRESING:
- 1/4 žličice soli
- 5 žlica Letifico orahovog ulja
- sok pola limuna
- papar po ukusu
- orah i nar za dekoriranje
Kada imate sve, onda:
- U veću zdjelu ocijedite limun pa dodajte 300 ml vode, ovo će biti kupka za naše jabuke.
- Jabuke operite, ostavite im koru pa narežite na tanke šnitice.
- Ostavite ih u “kupki” dok ne pripremite preostale sastojke.
- Celer operite i ogulite pa režite na tanke štapiće. I njega odložite u kupku.
- U maloj teglici pripremite dresing, sve sastojke stavite u teglicu, poklopite i izmiješajte.
- U zdjelu za posluživanje stavite salatu po izboru, dodajte ocijeđene jabuke i celer pa prelijte dresingom.
- Ukrasite orasima i narom.