Hrvatice izgubile kontrolu zbog “50 nijansi sive”

50 nijansi sive

Sasvim očekivano, film “50 nijansi sive” obara svjetske rekorde. Čak 2,75 milijuna ulaznica za taj film prodano je do danas u pretprodaji u 39 zemalja! Svoj doprinos ovoj brojci dala je i Hrvatska u kojoj je u malo više od tjedan dana prije početka prikazivanja prodano preko 20.000 komada. Niti jedan drugi film nije se do sada uspio približiti ovom re­zultatu, kako na domaćem terenu tako i u inozemstvu, pa “50 nijansi sive” već sada nastavlja zvjezdani put istoimenog književnog predloška E.L. James prevedenog na 52 jezika i s preko 100 mi­lijuna prodanih primjeraka.

Prema svim pokazateljima brojke će do 11. veljače, kada počinju prve pretpremijerne projekcije, biti višestruko veće, a na pojedinim tržišti­ma moguće je da će preći i čarobnu granicu od milijun prodanih ulaznica u pretprodaji.

Cijela priča vrti se oko lijepog, šarmantnog, bogatog i neobično maštovitog Christiana Greyja (Jamie Dornan). On je savršen muškarac prema mjerili­ma svake žene pa tako i mlade Anstasie Steele (Dakota Johnson) kojoj nije ni na kraj pameti da bi se netko takav mogao zagledati baš u nju. No, gospodin Grey ima i svoju mračnu stranu.

Film je režirala Sam Taylor– Johnson, a u hrvatska kina dolazi na Valentinovo u distribuciji Blitz film i video distribucije. Nabavite svoje ulaznice u pretprodaji.

50 nijansi sive