Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Hrvatske glumačke dive na art kalendaru

Mjeseci idu a one vas gledaju.

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održana promocija art kalendara 'Glumice' koji su snimili fotografski trio Mara Bratoš, Mio Vesović i Radomir Sarađen.

Luksuzni kalendar krase fotografije glumica Jelena Perčin, Olge Pakalović, Anita Matić, Barbara Nola, Ankica Dobrić, Ankica Dobrić, Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić, Leona Paraminski, Mira Furlan, Vitomira Lončar i Ena Begović.Na jednom mjestu se tako nalaze glumačke perjanice različitih generacija, od Pakalović do Furlan i šire. Uvodni tekst, inspirativan i šarmantan je napisala legendarna intendantica HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke – Mani Gotovac. Poznati glazbenik, producent i publicist Branko Kostelnik idejni je začetnik cijelog projekta, a također je i jedan od djelatnika Muzeja suvremene umjetnosti.

Mala neobičnost je što ovaj kalendar ide od ožujka do ožujka, ali razlog tome je što je posvećen Međunarodnom danu žena, za kojeg znamo da je u 8. ožujka.To je vrhunsko dizajniran art kalendar s portretima prekrasnih hrvatskih glumica na kojem svaka od njih ima svoj faktor. Tako je primjerice Mira Furlan u karakterističnoj seksi pozi, tragično preminula Ena Begović je u stilu slikara Salvadora Dalija, a Jelena Peričin kao diva.

Dio iz teksta Mani Gotovac:

Glumica, kada to odista jest, čuva i njeguje sve skriveno
ženstvujuće u sebi. Njezine oči žive od čuđenja, njezino lice
izloženo je stalno i kritici i divljenju, ona je i nježna i pomamna,
ima prednosti i mane, prepuna je tajni i neobjašnjivosti.
Svaka je glumica za sebe, znači posebna, samo takva,
samosvojna. Oscar Wilde je davno napisao: "Žene treba voljeti,
a ne pokušavati razumjeti.“ jer sa ženama, a osobito s
glumicama koje u sebi nose sve žene, koje su igrale i one
koje će tek igrati, – teško je odista bilo što izvesti na čistac.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

ONI 2022. je  limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu.

Savjeti i preporuke

U zimskom periodu njega kose je ponešto zahtjevnija zbog kombinacije suhog i toplog zraka u zatvorenim prostorima, te hladnog i vlažnog zraka na otvorenom.

Video box 1

Pantene neprestano brine o ljepoti i njezi kose pa je ove sezone svoje snage udružio s hrvatskim dizajnerom Ivanom Aldukom i glumačkom divom Zrinkom...

S modne piste

Dizajnerica Matija Vuica, koja je ove godine spektakularnom proslavom u Zagrebačkom HNK obilježila 35 godina svog rada na domaćoj modnoj sceni, svojom novom kolekcijom...

Advertisement