Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
dumovec
dumovec

Kućni ljubimci

I glumac Slavko Sobin pomaže azilu Dumovec

U kampanji se apelira na građane da udome pse, a posebno štence, koji trenutno borave na snijegu i hladnoći

Poznati hrvatski glumac i osvjedočeni ljubitelj životinja Slavko Sobin odazvao se molbi zagrebačkog skloništa Dumovec da pomogne u promoviranju udomljavanja napuštenih kućnih ljubimaca. U ovim danima kada je cijela Hrvatska zametena snijegom, poseban problem u skloništu Dumovec je velik broj štenaca kojima ovako malenima i na hladnoći nije mjesto u azilu.

U azilu se trenutno nalazi 30-ak štenaca. Pa iako svi psi iz azila Dumovec zaslužuju novi dom, najgore je kad štene uđe u azil i u njemu dočeka starost. Jagoda Radojčić iz azila rekla nam je da se štencu čim naraste do otprilike godine dana starosti, šanse za udomljavanje smanjuju za duplo, stoga je ključno ove štence što prije udomiti.

Dumovec dobio poligon za trening

U azilu i kod privremenih udomitelja s kojima azil ima partnerski odnos trenutno boravi više od 200 pasa, od kojih su neki u azilu već godinama. Svake godine šanse za pronalaskom obitelji koja će ih voljeti sve se više smanjuju, iako volonteri i osoblje azila svakodnevno rade na njihovoj socijalizaciji, učenju trikova i sl.

Dumovec je nedavno izgradio i poligon na kojem se psi istrčavaju te uče trikovima, a sve u svrhu davanja dodane vrijednosti svakom psu. Time se šansa za njegovim udomljavanjem povećava, a novim udomiteljima daje se pas koji će se lakše prilagoditi novom okruženju i imati već neke vještine i znanja koje će ga učiniti još boljim životnim partnerom.

Slavko Sobin prati rad azila i drugih udruga za pomoć životinjama već dosta dugo, a i sam je udomio psa tako da ovu kampanju vrlo osobno proživljava. Riječ je o kujici Scampy koju je za vrijeme studiranja u Los Angelesu uz pomoć jedne udruge uspio spasiti od vlasnika koji su je maltretirali. “Nije s njom uvijek lako, ali se stostruko isplati jer mi je još od faksa najvjerniji suputnik i drug”, kaže.

U kampanji je snimljena serija fotografija te video priloga koji apeliraju na građane da udome pse, a posebno štence, koji trenutno borave na snijegu i hladnoći.

Pse za udomljavanje i informacije vezane uz to možete pogledati na web stranici azila Dumovec te na njihovom Facebook profilu. Pogledajte i video uradak sa Slavkom i naravno neodoljivim mališanima.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kućni ljubimci

Nakon radionice svi prisutni moći će se osvježiti raznovrsnim koktelima humanitarnog karaktera čiji je glavni sastojak Tito's Vodka.

She Book Club

Šapice i pas koji je trčao za srećom treća je očaravajuća slikovnica o veseloj psećoj družini.

She Book Club

U suradnji s Mozaikom knjiga, početak jeseni donosi zanimljiva štiva za cijelu obitelj!

Istaknuto

Hrvatskoj je potrebna sveobuhvatna reforma sustava kako bi država svakom djetetu bez odgovarajuće roditeljske skrbi mogla pružiti maksimalnu potporu u traženju obitelji.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.