Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

I Marilyn Monroe je imala estetske operacije

Liječnička dokumentacija slavne glumice na aukciji

Čini se kako je američka glumica Marilyn Monroe, čije se obline, i općenito izgled, danas uzimaju kao primjer prirodne i nesputane ljepote, ipak podvrgnula estetskim kirurškim zahvatima. Liječnička dokumentacija i nekoliko rengenskih snimaka koji to potvrđuju bit će stavljeni na prodaju sljedećeg mjeseca.

Šest rentgenskih snimaka i bilješke holivudskog liječnika Michaela Gurdina, nastale između 1950. i 1962. mogle bi postići cijenu od 15 do 30 tisuća dolara na dražbi koju organizira kuća Julien’s Auctions u Beverly Hillsu u Kaliforniji.

Bilješke holivudskog estetskog kirurga koje će se licitirati od 9 do 10. studenog, potvrđuju glasine da se glumica koja je bila oličenje ljepote i glamura tijekom holivudskog zlatnog doba podvrgnula estetskim zahvatima.

‘Uvijek se spekuliralo, je li ili nije. Vjerovali su da je prirodna ljepotica.’, kaže izvršni direktor Julien’s Auctionsa, Martin Nolan.

marilyn1Anoniman prodavatelj spomenute je bilješke dobio na dar od Gurdina koji je 1950. zabilježio i podatak kako se hrskavični umetak u glumičinoj bradi počeo razgrađivati.

Kasnije analize snimaka ukazivale su na mogućnost minijaturne frakture. Monroe je dan nakon posjeta liječniku dobila otkaz u studiju 20th Century Fox jer je izostajala sa snimanja filma “Something’s Got to Give”.

Prema liječničkim izvorima Monroe je tijekom života imala manje estetske zahvate na bradi i vrhu nosa. Iz vrijednog kartona saznalo se još da je patila od neutropenije 1956. za vrijeme boravka u Engleskoj, te da je 1957. imala izvanmaterničnu trudnoću.

Njezin zdravstveni karton vođen je pod imenom “Joan Newman” a među podacima je bila njezina visina od 168 centimetara i 52 kilograma težine.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Neriješeni slučajevi iz povijesti pomoću najsuvremenijih forenzičkih metoda istražuju slučajeve koji i danas zbunjuju stručnjake.

Zanimljivosti

ONI 2022. je  limited edition kalendar koji okuplja 13 ilustratorica i ilustratora koji doniraju ilustraciju za izradu kalendara i aukcijsku izložbu.

Istaknuto

Nevjerovatne životne priče ovih historijskih ličnosti svjedoče o njihovom velikom značaju za čovječanstvo.

Kultura

Jane Perkins reciklira svjetske klasike od nađenih stvari

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.