I vi možete sve!

Kako smo već najavili, zajedno s Marijem Valentićem radimo projekt kako bi vam pokazali da se svatko od vas može uključiti u sport i tjelovježbu, a poseban naglasak stavljamo na osobe s invaliditetom. Mariju je ovo prvi put da radi s osobom s invaliditetom, ali se s oduševljenjem prihvatio ovog izazova i mogu vam reći da zaista treniramo s osmjehom na licu! Da, da i vi možete sve!

Možda netko od vas misli zašto, ah oni se sad sigurno furaju na in stvari i to još u hotelu Arcotel Allegra?! E pa, dragi moji, reći ću vam ono što sam i sebi prije skoro tri godine rekla. Kada sam odlučila otići na operaciju, amputaciju stopala, rekla sam sama sebi: „Okej Anja. Ovo moraš napraviti i prvog dana kada se ustaneš iz kreveta moraš počet vježbati! Ne samo taj dan i dva tjedna nakon operacije, niti tri mjeseca dok staneš sama na svoje noge – svaki dan. Svaki. Dan. Cijeli život“.

mogusveići

I znate što? Bilo je teško, naravno da je. Svatko tko kaže da nije – laže! Suza, znoja, svađa, vikanja (da… uvijek sam bila maloooo teža za vježbanje), puno razgovora s mojim bližnjima, ali onda sam zapravo vidjela. Kad sam stala pred ogledalo i pogledala se kako hodam, kad sam vidjela koliko mi se mišići i građa tijela izjednačuju i to je ono što me svaki dan potaklo naprijed.

Stoga dragi naši čitatelji, imali vi invaliditet ili ne, uzmite si par sati tjedno i odite na trening, trčati, sami ili u društvu, ali pokrenite se!

Mario i ja vam za sada šaljemo pozdrave s treninga, ali uskoro očekujte veliki intervju gdje će vam sam Mario reći kakvo mu je ovo iskustvo bilo.

 

Anja Mihaljević