Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Igre potiču kreativnost

Računalnim igrama djeca razvijaju perceptivne, mentalne i psihomotorne sposobnosti.

Djeca obožavaju računalne igre. Kako su koncipirane tako da od igrača zahtijevaju umijeće brzoga reagiranja, strateškog planiranja i kompleksnog rješavanja problema, one pozitivno utječu na razvoj mnogih sposobnosti i kompetencija djeteta.

Tijekom igre dijete iz sekunde u sekundu dolazi u novu situaciju i susreće se s novim i sve zahtjevnijim zadacima, a da bi igru uspješno privelo kraju, ono se oslanja ne samo na svoje postojeće potencijale nego mora uvidjeti i ispraviti vlastite nedostatke. Stoga računalnim igrama djeca razvijaju perceptivne, mentalne i psihomotorne sposobnosti.

Neka vaše dijete počne na Igraj.hr

Kao primjer navodimo igre na portalu Igraj.hr. Ne samo da ih igraju stariji igrači nego u njima uživaju i mnogo mlađi. Užitak je bilo gledati kako četverogodišnjakinja bez problema svladava glavolomke poput Memoryja.

Šestogodišnja sestrica te inteligentne slatkice našla je pak drugu zanimaciju, ona voli slagati pasijans. I čini to poput vrhunskih kartaša.

Znači, neka dijete počne na Igraj.hr – na tom portalu baš nijedna igra nije nasilna pa otpadaju i mogući prigovori o negativnom utjecaju na dječju psihu, a onda mu ponudite složenije stvari, mjesecima i godinama građene virtualne svjetove.

Na rasprodaji jeftiniji naslovi

Govorimo dakako o igrama na CD-ROM-ovima, koje najprije trebate instalirati na računalo.

Od popularnih dječjih naslova izdvajamo "Charlotte’s Web" (59 kn), "Rugrats: All Grown Up" (39 kn), "Rugrats Munchin Land" (39 kn), "Tweenies – Play To The Music" (19 kn), "Rugrats In Paris The Movie" (39 kn).

Ostatak ponude provjerite primjerice na Crovortexovoj stranici. Pritom upozoravamo: nešto ćete skuplje platiti igre iz serijala "Need for Speed" ili "Call of Duty", namijenjene starijoj populaciji gejmera, koje stoje od 300 do 400 kuna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Kinder Joy of moving Tennis Trophy koji se ove godine održava u šestom međunarodnom izdanju, nastao je 2006. godine prema ideji bivše prvakinje Italije,...

Zanimljivosti

Ira je svog Boba, prvog psa pomagača, dobila prije pet godina i sada priprema Zoe kako bi se Bob umirovio.

Zanimljivosti

Posebno oblikovani spoj eteričnih ulja đumbira, mandarine, komorača i drugog bilja prirodno je ugodne arome koja može utješiti mališane kad je riječ o njihovu...

Beauty report

UV filteri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.