Igre potiču kreativnost

Djeca obožavaju računalne igre. Kako su koncipirane tako da od igrača zahtijevaju umijeće brzoga reagiranja, strateškog planiranja i kompleksnog rješavanja problema, one pozitivno utječu na razvoj mnogih sposobnosti i kompetencija djeteta.

Tijekom igre dijete iz sekunde u sekundu dolazi u novu situaciju i susreće se s novim i sve zahtjevnijim zadacima, a da bi igru uspješno privelo kraju, ono se oslanja ne samo na svoje postojeće potencijale nego mora uvidjeti i ispraviti vlastite nedostatke. Stoga računalnim igrama djeca razvijaju perceptivne, mentalne i psihomotorne sposobnosti.

Neka vaše dijete počne na Igraj.hr

Kao primjer navodimo igre na portalu Igraj.hr. Ne samo da ih igraju stariji igrači nego u njima uživaju i mnogo mlađi. Užitak je bilo gledati kako četverogodišnjakinja bez problema svladava glavolomke poput Memoryja.

Šestogodišnja sestrica te inteligentne slatkice našla je pak drugu zanimaciju, ona voli slagati pasijans. I čini to poput vrhunskih kartaša.

Znači, neka dijete počne na Igraj.hr – na tom portalu baš nijedna igra nije nasilna pa otpadaju i mogući prigovori o negativnom utjecaju na dječju psihu, a onda mu ponudite složenije stvari, mjesecima i godinama građene virtualne svjetove.

Na rasprodaji jeftiniji naslovi

Govorimo dakako o igrama na CD-ROM-ovima, koje najprije trebate instalirati na računalo.

Od popularnih dječjih naslova izdvajamo "Charlotte’s Web" (59 kn), "Rugrats: All Grown Up" (39 kn), "Rugrats Munchin Land" (39 kn), "Tweenies – Play To The Music" (19 kn), "Rugrats In Paris The Movie" (39 kn).

Ostatak ponude provjerite primjerice na Crovortexovoj stranici. Pritom upozoravamo: nešto ćete skuplje platiti igre iz serijala "Need for Speed" ili "Call of Duty", namijenjene starijoj populaciji gejmera, koje stoje od 300 do 400 kuna.