Igrom potaknite svoju mačku na fizičku aktivnost

fizičku aktivnost

Mačke su prirodni lovci i lako je dobiti njihovu pažnju, no ne bavite li se njima, a živite u stanu, teško da će se same od sebe previše animirati na neku fizičku aktivnost. Potrebno ih je razigrati i na zabavan način zapravo natjerati ih da se čim više kreću. To je izuzetno važno za njihovo zdravlje i održavanje tjelesne težine.

Iako psi zahtijevaju više vašeg angažmana kad je u pitanju fizička aktivnost, poput istrčavanja, bacanja loptice i vođenja u park za pse, mačkama treba neka rutina u aktivnostima i nešto što će pridobiti njihovu pažnju.

Probudite njihov instinkt za lovom

Redoviti program fizičke aktivnosti i rutina važni su za mačke, pogotovo ako borave u zatvorenom prostoru. Fizička aktivnost ne sastoji se samo od poticanja mačke na igru nego uključuje općenito kretanje, hranjenje (lov), penjanje i skakanje.

Koristite igračke koje zanimaju i stimuliraju mačku i rotirajte ih svaki tjedan kako joj ne bi dosadile. Započnite s malim serijama aktivnosti od po 2 puta po 2 minute dnevno za izrazito neaktivne mačke i postepeno povećavajte razinu aktivnosti.

Za poticanje kretanja možete pomicati posudu s hranom u vrijeme objeda, a postavljanjem na razne površine i skrivanjem hrane potičete lov. Također, nabavite joj penjalicu za sobu kojom se može zabavljati i posvetite joj svoje vrijeme, to je možda i najvažnije od svega.

fizičku aktivnost

Kod kreiranja plana aktivnosti važno je uzeti u obzir je li mačka zdrava ili bolesna te ima li viška kilograma, i u skladu s mogućnostima prilagoditi te postepeno povećavati razinu aktivnosti.

OSVOJITE KRALJEVSKI TRETMAN ZA SVOJU MAČKU

Tako elegantne i graciozne, mazne ali zaigrane… Mačke vam daruju bezgraničnu ljubav i zato zaslužuju kraljevski tretman. S obzirom da su redoviti pregledi i adekvatna prehrana ključ zdravlja vaše mačke, Royal Canin i She.hr daruju vam kompletnu uslugu koja će se pobrinuti za njeno zdravlje –  vaganje kod veterinara (iako prije dolaska mačku možete izvagati i sami kod kuće), savjetovanje o prehrani i fizičkoj aktivnosti, 1 pakiranje Royal Canin VD Satiety Cat hrane (1,5 kg) te kupon za 10% popusta prilikom sljedeće kupnje iste hrane. Zaista kraljevski tretman, zar ne?

Sve što trebate napraviti je:

1.       Ispuniti ANKETU NA OVOM LINKU.

2.       Sačekati naš povratni mail kako bi saznali odgovara li ova prehrana vašoj mački.

3.       Odvesti svoju mačku u jednu od ponuđenih veterinarskih stanica u Zagrebu i priuštiti joj kraljevski tretman.