Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Imamo recepte za domaće paštete koje će obogatiti blagdanski stol

Za vas smo isprobali napraviti nekoliko vrsta domaćih pašteta koje jednostavno nismo mogli prestati jesti. Stoga, donosimo vam recepte i želimo vam dobar tek!

Božić je pred vratima, a mnogi već razmišljaju o slasnim delicijama koje će obogatiti blagdanski stol. Francuska salata, pečenje, purica i mlinci, neki su od klasika koje ćete poslužiti na obiteljskom ručku. No, možda želite ove godine i nešto promijeniti te dodati novih recepata? Ili imate druženje s prijateljima pa ih želite zadiviti svojih kulinarskim umijećem? Za vas smo isprobali napraviti nekoliko vrsta domaćih pašteta koje jednostavno nismo mogli prestati jesti. Stoga, donosimo vam recepte i želimo vam dobar tek!

Pašteta od tune

Sastojci:

  • Tuna u komadićima ulja
  • Sol
  • Papar
  • Slatka paprika
  • Tri režnja češnjaka
  • Kiseli krastavci
  • Sok od limuna
  • Peršin
  • Maslinovo ulje
  • Senf
  • Majoneza
  • Maslac

Postupak:

Ocijedite tunu i stavite je u blender. Zatim dodajte pola male žličice senfa, češnjak, dvije žličice maslinovog ulja, pola žličice maslaca, kiselih krastavaca po ukusu, ali otprilike pet krastavaca srednje veličine. Dodajte sol, papra i slatke paprike po želi, otprilike prstohvat te žličicu soka od limuna. Na kraju dodajte peršin, najbolje je svježi, no ako imate uz vrećice i njega možete koristiti te dvije do tri velike žlice majoneze. Ako želite možete i manje ili više, ovisno o vašem ukusu. Sve zajedno izblendajte i to je to!

Guacamole namaz

Sastojci:

  • 1 zreli avokado
  • Češanj češnjaka
  • Prstohvat soli i papra
  • Sok od limuna
  • Maslinovo ulje
  • Peršin
  • Korijander
  • Cherry rajčice
  • 1 veliki luk

Postupak:

Ovaj recept možete napraviti na dva načina – jedan način je da napravite paštetu od svih sastojaka, a drugi da napravite umak s komadićima povrća.

Za oba recepte na sitne komadiće izrežite avokado, rajčice ili cherry rajčice, luk, peršin, korijander. Žlicu maslinovog ulja uz začine pomiješajte i stavite u posudu. Možete ih sve izblendati kako biste dobili savršenu paštetu ili zdrobiti i promiješati vilicom da se još komadići povrća osjete.

Ako guacamole volite više kao umak – onda ponovite cijeli postupak i samo promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Ovakav umak je odličan uz filmsku večer s nachosima.

Humus s grčkim feta sirom

Sastojci:

  • 2 limenke slanutka
  • 100 grama feta sira
  • 150 grama baby špinata
  • 2 žlice limunovog soka (cijeđeni limun)
  • Malo cimeta

Postupak:

Sve sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Na kraju, sve pospite s još malo cimeta.

Namaz od graha

Sastojci:

  • 300 grama graha iz konzerve
  • 1 veliki ili 2 manja luka
  • 2 žlice bučinog ili maslinovog ulja
  • sol i papar po želji
  • Sjeckani peršin za ukras

Postupak:

Dobro procijedite grah, možete ga i oprati te stavite u posudu. Zatim dodajte žlicu do dvije bučinog ili maslinova ulja, posolite i popaprite po želji i sve izmiksajte ili pasirajte vilicom. U namaz možete dodati češnjak nasjeckan na sitno te po želji luk. Luk narežite na kriške, pa pirjajte na malo maslinovog ulja dok ne postane staklast i ne dobije smeđu boju. Na kraju namaz pospite peršinom.

Written By

Tijekom školovanja na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu osnovala je Udrugu za promicanje inkluzija osoba s invaliditetom Mogu sve. Po završetku školovanja zapošljava se kao novinarska, a potom u marketingu. Danas je vlasnica marketinške agencije, ali i dalje piše kolumne te se bavi novinarstvom.  

Gastronomija

Rio Mare pate od tune idealan je za svakodnevne obroke ili posebne zalogaje.

Gastronomija

Da bi se dobio rat, vojnici moraju biti siti, a za to je bila potrebna dobra i svježa hrana koje je tada bilo premalo

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.