Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Imate li u kući ove biljke koje donose sreću? Vrijedi pokušati…

Biljke nikako ne mogu štetiti, posebno one koje donose sreću, a znamo kako će ljepše izgledati svaki prostor koji ih ima.

Ako tražite način da malo pogurate sreću u svoj život, sigurno razmišljate o raznim opcijama… Biljke nikako ne mogu štetiti, posebno one koje donose sreću, a znamo kako će ljepše izgledati svaki prostor koji ih ima.

Bilo da vam se više dopadaju tradicionalna vjerovanja poput vastu shastre ili feng shuia određene biljke su poznate po tome da donose sreću i prosperitet u dom. Ako ste upravo u potrazi za malo više sreće, evo koje biste biljke mogli odabrati.

Bambus

Spomenute drevne vještine uređenje prostora vastu shastra i feng shui povezuju ovu biljku s dobrom srećom i zdravljem, a kako biste puno sreće prizvali, bambus mora biti na mjestu gdje je dobro vidljiv.  Broj stabljika koje biljka ima isto imaju svoje značenje. Na primjer, nikada se ne smije nekome davati biljka s četiri stabljike  jer je prema njihovoj neurologiji to broj koji je povezan sa smrću i lošom srećom.

Kineski dolar

Ova je biljka poznata po tome da donosi puno sreće i financijski napredak, a smatra se da budi dobru energiju, “chi”, u domu.

Lavanda

Moguće da ste ju planirala zasaditi na balkonu ove godine, ali savjetujemo da lavandu stavite bliže ulaznim vratima jer se smatra najsretnijom biljkom među svima koje donose sreću.

Ljiljan

Feng shui kaže kako ova biljka donosi dobru sreću i obilje, a nije na odmet dodati i kako će iz doma izbaciti svu negativnu energiju.

Citrusi

Sigurno ste već čuli kako je dobro u domu saditi citruse jer će donijeti sreću, a što više plodova drvo pusti to ćete vi biti sretniji!

Eukaliptus

Prekrasna biljka koja potječe iz Australije dekorativnog je izgleda i uklopit će se u svaki kutak vašeg doma. Osim što donosi sreću, donosi i više novca u kuću, što otkriva i njen engleski naziv “silver dollar tree”. Ako želite malo pogurati i zdravlje, stavite biljku u blizini tuša.

Orhideja

Feng shui kaže kako orhideje simboliziraju dobre odnose, sreću i plodnost. Idealan položaj za ovu biljku u kući je sjeverna strana.

Bosiljak

Prema vastu shastri, bosiljak nevjerojatnom snagom privlači sreću, a u dom donosi puno pozitivnosti.

Bršljan

Bršljan ima i svoju dobro stranu a to je što predstavlja prijateljstvo i strpljivost, a smatra se da donosi sreću i obnavlja energiju.

Filodendron

Vjerojatno ovu biljku imate u kući, a smatra se da će vam donijeti puno strasti! A ako imate problema s koncentracijom i kreativnosti, ovo je vaša biljka!

Alcea

Često se koristi u ritualima koji su usmjereni na obilje, ali i plodnost. Pa ako su to i vaše želje, zašto ne…

Hoya kerrii

I sam izgled biljke otkriva da predstavlja sreću i mir.

Ne propustite

Suncokreti na oblacima

Treba li nam literatura za nauku o sreći, zadovoljstvu, ispunjenosti, svrsi života?

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

Moj dom

Ove male teglice za cvijeće bit će poput malih prijatelja za vaše biljke.

Duh i tijelo

6 koraka do prevladavanja osjećaja usamljenosti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.