Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Imati bracu ili seku najslađa je stvar na svijetu

Bratska je veza posebna i neraskidiva, s njima dijelimo sve, čak i onu posljednju kocku čokolade

Odrastanje zna biti prepuno uspona i padova. Primjerice, s ljuljačke ili u lokvu vode, ali i to je lakše kad imamo nekoga uz sebe, kad znamo da su brat ili sestra uvijek tu da nas podignu i odvedu u neku novu pustolovinu. Odrastanje uz brata ili sestru je uzbudljivo putovanje koje oblikuje našu osobnost, uči nas ljubavi, strpljenju i toleranciji. Putovanje na kojem učimo, ali i koje nam omogućava da uvijek ostanemo, barem dijelom, bezbrižna djeca.

Istina, ponekad smo se s njima znali i posvađati, uzimali smo jedno drugom igračke i odjeću, ali smo s bracom i sekom ipak ostali najbolji prijatelji. Život pod istim krovom stvara tu neraskidivu povezanost koja traje cijeli život, a kad želimo podijeliti lijepe vijesti, tužne trenutke ili jednostavno popričati, oni su samo poziv daleko. Isto tako, prvi su nam na umu kad želimo s popiti kavu i podijeliti s nekime omiljenu čokoladu.

I ovih ćemo se blagdana okupiti pa zajedno otvarati poklone  

Neki od najljepših trenutaka i najslađih uspomena nastaju za obiteljskim stolom. Godina se bliži kraju, blagdani su iza ugla i vrijeme je da se posvetimo onima koje najviše volimo, sakupimo najljepše želje i zagrljaje na jednome mjestu i s obitelji dočekamo Božić i novu godinu. Roditelji, naša braća, sestre, sad već i njihova djeca… za sve ima mjesta, ali i poklona.

Iako su vremena kada su se najmlađima darivale jabuke, bademi, naranče i tek poneki slatkiš, prošla, jedna stvar se nije promijenila. Čokolada. To je bezvremenski poklon koji će malo tko odbiti i koji paše uz sve – plišane igračke, odjeću, mobitele… Čokoladu vole i mali i veliki, poslovni partneri, kolege i prijatelji.

Ako je jedna kocka dovoljna da uljepša dan, zamislite što može učiniti cijela čokolada?

Godinama su znanstvenici pokušavali točno otkriti što ju čini tako neodoljivom, nagađajući da ključni sastojci poput zrna kakaovca i kofeina mogu povećati energiju i osjećaj sreće. No, 2014. su znanstvenici sa Sveučilišta Cambridge napravili, ni manje ni više nego, skeniranje mozga i došli do mnogo jednostavnijeg objašnjenja.

Čokolada je povezana s osjećajem ugode jer jednostavno ima tako dobar okus! Tvrde da uživanje u omiljenom okusu ove poslastice izaziva osjećaje koji bi mogli biti čak i ugodniji i ljepši od slušanja omiljene glazbe, dobitka na lutriji ili zaljubljivanja. Navalimo dakle, na čokoladu.

Uživajte i ovih blagdana u čokoladi svog djetinjstva

Braco i Seka je svima znana, ukusna mliječna čokolada koja nam i sada, dok čitamo, stavlja osmijeh na lice. Ove su čokolade još od davnih 60-ih godina tu i bude sretna sjećanja kod cijele Hrvatske. Isti ti Braco i Seka i dalje nas gledaju s omota, ali u novom, modernijem, ruhu. Braco i Seka mliječne čokolade sadrže visoki udio mlijeka vrhunske kvalitete, a u proizvodnji se koristi svježe mlijeko i aromatične vrste kakaovca.

Sve se to, naravno, obrađuje po posebnom postupku Zvečeva. 2020. godine Seka & Braco su dobile svoju punjenju ekstenziju pod zajedničkim imenom Seka i Braco”te je lansirano obiteljsko pakiranje čokoladnih mini poslastica.

Čokolade Seka i Braco ponosno nose titulu najstarijeg branda čokoladi u regiji!

Jeste li to znali? Kroz svojih 66 godina postojanja, Braco i Seka su bili i ostali dio djetinjstva naših baka i djedova, a danas njihovih unuka. Otkada su prvi put proizvedene 1957. godine, do danas su prodane više od 1,5 milijardi komada!

I mi smo, priznajemo, imali prste u tome, jer je teško odoljeti ukusnoj, mliječnoj čokoladi koju rado dijelimo, sve do posljednje kockice.

Tekst nastao u suradnji s brendom Seka i Braco!

Ho, ho, ho…

Vrijeme je za čudesno, Božićno darivanje!

Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 11. prosinca točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje dostavljaju u inbox na našem Facebooku podatke (ime i prezime, adresa i obavezno broj telefona). Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa. 

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Ako želite provjeriti jeste li jedan od dobitnika, upišite svoje ime u tražilicu.

Više

Dobar posao

Nezavisno istraživanje međunarodne organizacije ICERTIAS sa sjedištem u Švicarskoj, pokazuje da građani Hrvatske smatraju da im najbolji omjer cijene i kvalitete u Hrvatskoj, kada...

Savjeti stručnjaka

Nedostatak sna kod djece utječe i na njihove motoričke sposobnosti, te su sklonija nezgodama i ozljedama.

Obitelj

Igra pretvaranja ili igra uloga iziskuje mnogo kreativne energije – djece i roditelja.

Obitelj

Pozivamo vas na Happiest baby školicu za roditelje – ciklus online radionica koje odgovaraju na izazove roditeljstva i potrebe beba u prvim mjesecima i...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.