Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Obitelj

Indigo djecu treba razumjeti

Ne priznaju ne kao odgovor, već traže objašnjenje.

– S nepune tri godine pričao je puno više od vršnjaka. Neustrašiv je, uvijek misli da sve može i zna. Ne prihvaća ne kao odgovor, već uvijek traži objašnjenje. Teže uspostavlja kontakt s vršnjacima i ponekad se bolje osjeća sam. Često nam kaže da je u snu razgovarao s anđelima te nam prepriča o čemu su razgovarali. Ne prihvaća činjenicu da nije bio na nekom mjestu, već kaže da je bio i da će se opet vratiti. Marin je spretno dijete koje teško prihvaća nepravdu. Teže ga je odgajati nego drugu djecu, ali je veliki blagoslov i sreća,- priča Anita Erceg, majka pet i pol godišnjeg Marina.

Kontakt s duhovnim svijetom

Djeca Sunca, Milenijska djeca i Djeca novog doba, samo su neki od naziva kojima su se kroz povijest nazivala Indigo djeca. Riječ je o djeci koja već od najranijeg doba pokazuju izuzetnu mudrost i cjelovitost, često se sjećaju svojih prošlih života, odlikuju se jakim moralnim shvaćanjima, ljubavi prema životu i zajedništvu svih živih vrsta, te imaju snažan osjećaj ljubavi prema prirodi i planetu Zemlji . Često su u kontaktu s duhovnim svjetovima, većina njih vidi anđele i eterični svijet, te razgovaraju sa životinjama i drvećem. S ciljem popravljanja koncentracije, preporuča im se bavljenje mačevanjem ili borilačkim vještinama.

Najveći problem je pogrešno shvaćanje ljudi, koji ih zbog navedenih problema smatraju neodgojenima, ali dugoročno su u prednosti pred drugima, ako ih se pravilno usmjeri. Postoje četiri osnovne kategorije Indigo djece, ali ih se tek između sedme i devete godine može točno klasificirati.

Humanisti

Otvorena i susretljiva djeca prema svima. Smatra se da su predodređena za zanimanjima preko kojih će služiti većem broju ljudi poput učitelja, doktora, odvjetnika i političara. Imaju vrlo izražene i jake stavove. Hiperaktivna su i teško im se igrati samo s jednom igračkom, žele sve stvari na hrpi pa da biraju i rotiraju igračke.

Konceptualci

Izražena želja da se svide masama, što u pubertetu može dovesti do konzumacije droga i problema s ponašanjem..Dječaci imaju potrebu kontrolirati majku, a djevojčice oca, što im se ne smije dopustiti.U budućnosti ih se povezuje s kreativnim zanimanjima poput arhitekata, dizajnera i inženjera.

Umjetnici

Emotivna djeca, u većini slučajeva nižeg rasta. Pokazuju izraženu kreativnost, pa su vjerojatna zanimanja učitelji i umjetnici. U svakom zadatku traže stranu kroz koju mogu pokazati kreativnost. Naprimjer, u mlađim danima eksperimentirat će sa više instrumenata, koje će u jednom trenutku odbaciti, pa se samo jednom vratiti u vrijeme puberteta.

Interdimenzionalci

Ponekad se ističu rastom, povučena djeca koja se teže uklapaju u okolinu. Čim progovore, s njima se može pričati o svemu, na što traže i konkretan odgovor. Teško ih je prevariti sa „dječjim“ objašnjenima roditelja. Prema nekim vjerovanjima, došli su na svijet kako bi širili nove filozofije i religije, čime bi popravili moralnu situaciju na svijetu.

U Hrvatskoj se malo vremena posvećuje radu i razumijevanju te djece, zbog čega roditelji u vrijeme školovanja mogu imati problema. Indigo djeca ne priznaju sustave, pa tako ni školski, jer gradivo smatraju jednostavnim i nezanimljivim. Osnivanje grupa podrške, po uzoru na druge države, bile bi odlična prilika roditeljima da izmjenjuju iskustva i znanja, kako bi im odgoj i razumijevanje djece bio jednostavniji kroz iskustva i spoznaje drugih.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Obitelj

Sasvim je normalna i prirodna stvar da roditelji štite svoju djecu no ponekad znaju prijeći granicu.

Dobar posao

Maja Bachler, sociologinja i slikarica, umjetničkoj sceni poznata od ranije svojim zadnjim likovnim ciklusom „La Folie“.

Drama Queen

Ne znam kako se ta djeca ponašaju doma, ali evidentno je da je kućni odgoj zakazao.

Drama Queen

Pretjerana seksualnost, manipulativni sadržaji, promoviranje određenih vrijednosti i životnih stilova djecu, u konačnici, ‘odgaja’ za buduće pretjerano potrošačko društvo.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.