Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Indigo djecu treba razumjeti

Ne priznaju ne kao odgovor, već traže objašnjenje.

– S nepune tri godine pričao je puno više od vršnjaka. Neustrašiv je, uvijek misli da sve može i zna. Ne prihvaća ne kao odgovor, već uvijek traži objašnjenje. Teže uspostavlja kontakt s vršnjacima i ponekad se bolje osjeća sam. Često nam kaže da je u snu razgovarao s anđelima te nam prepriča o čemu su razgovarali. Ne prihvaća činjenicu da nije bio na nekom mjestu, već kaže da je bio i da će se opet vratiti. Marin je spretno dijete koje teško prihvaća nepravdu. Teže ga je odgajati nego drugu djecu, ali je veliki blagoslov i sreća,- priča Anita Erceg, majka pet i pol godišnjeg Marina.

Kontakt s duhovnim svijetom

Djeca Sunca, Milenijska djeca i Djeca novog doba, samo su neki od naziva kojima su se kroz povijest nazivala Indigo djeca. Riječ je o djeci koja već od najranijeg doba pokazuju izuzetnu mudrost i cjelovitost, često se sjećaju svojih prošlih života, odlikuju se jakim moralnim shvaćanjima, ljubavi prema životu i zajedništvu svih živih vrsta, te imaju snažan osjećaj ljubavi prema prirodi i planetu Zemlji . Često su u kontaktu s duhovnim svjetovima, većina njih vidi anđele i eterični svijet, te razgovaraju sa životinjama i drvećem. S ciljem popravljanja koncentracije, preporuča im se bavljenje mačevanjem ili borilačkim vještinama.

Najveći problem je pogrešno shvaćanje ljudi, koji ih zbog navedenih problema smatraju neodgojenima, ali dugoročno su u prednosti pred drugima, ako ih se pravilno usmjeri. Postoje četiri osnovne kategorije Indigo djece, ali ih se tek između sedme i devete godine može točno klasificirati.

Humanisti

Otvorena i susretljiva djeca prema svima. Smatra se da su predodređena za zanimanjima preko kojih će služiti većem broju ljudi poput učitelja, doktora, odvjetnika i političara. Imaju vrlo izražene i jake stavove. Hiperaktivna su i teško im se igrati samo s jednom igračkom, žele sve stvari na hrpi pa da biraju i rotiraju igračke.

Konceptualci

Izražena želja da se svide masama, što u pubertetu može dovesti do konzumacije droga i problema s ponašanjem..Dječaci imaju potrebu kontrolirati majku, a djevojčice oca, što im se ne smije dopustiti.U budućnosti ih se povezuje s kreativnim zanimanjima poput arhitekata, dizajnera i inženjera.

Umjetnici

Emotivna djeca, u većini slučajeva nižeg rasta. Pokazuju izraženu kreativnost, pa su vjerojatna zanimanja učitelji i umjetnici. U svakom zadatku traže stranu kroz koju mogu pokazati kreativnost. Naprimjer, u mlađim danima eksperimentirat će sa više instrumenata, koje će u jednom trenutku odbaciti, pa se samo jednom vratiti u vrijeme puberteta.

Interdimenzionalci

Ponekad se ističu rastom, povučena djeca koja se teže uklapaju u okolinu. Čim progovore, s njima se može pričati o svemu, na što traže i konkretan odgovor. Teško ih je prevariti sa „dječjim“ objašnjenima roditelja. Prema nekim vjerovanjima, došli su na svijet kako bi širili nove filozofije i religije, čime bi popravili moralnu situaciju na svijetu.

U Hrvatskoj se malo vremena posvećuje radu i razumijevanju te djece, zbog čega roditelji u vrijeme školovanja mogu imati problema. Indigo djeca ne priznaju sustave, pa tako ni školski, jer gradivo smatraju jednostavnim i nezanimljivim. Osnivanje grupa podrške, po uzoru na druge države, bile bi odlična prilika roditeljima da izmjenjuju iskustva i znanja, kako bi im odgoj i razumijevanje djece bio jednostavniji kroz iskustva i spoznaje drugih.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Obitelj

Iako su izazovi koje digitalno doba stavlja pred djecu i roditelje ogromni i svakodnevni, prebroditi se mogu jedino zajedno.

She Book Club

Djeci trebaju okruženja koja će im pružiti dovoljno mjesta za pojedinu aktivnost ili istraživanje pa mnogi teoretičari Reggio metode prostor nazivaju – trećim odgajateljem!

She Book Club

Vrtići koji rade prema metodi Marije Montessori uživaju sve veću popularnost diljem svijeta i njihov broj svake godine sve više raste.

Duh i tijelo

Ne vjerujući svijetu oko nas, možemo upasti u zamku 'želim najbolje za svoje dijete' pa ga time počinjemo štiti od života.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.