‘Inferno’ – triler koji će vas zarobiti

U četvrtak, 11. srpnja, u novootvorenom književno-galerijskom centru V.B.Z. ‘Fadil Hadžić’ predstavljen je najnoviji roman Dana Browna, svjetski bestseler ‘Inferno’. Na promociji hrvatskog izdanja govorila je urednica Sandra Ukalović, dok je glumac Zlatko Ožbolt uzvanicima pročitao par ulomaka.

Četvrti u seriji uspješnica o glasovitom simbologu Robertu Langdonu (‘Anđeli i demoni’, ‘Da Vincijev kod’,  ‘Izgubljeni simbol’), ‘Inferno’ je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman – bezglavi triler utrke s vremenom koji obuzima od prve stranice i ne pušta sve dok ne zatvorite knjigu. Odmah po objavljivanju roman je zasjeo na prvo mjesto najprodavanijih naslova s preko milijun prodanih primjeraka u prvih pet dana.

dan beown tekstNajprodavaniji svjetski autor otkad se ‘vodi evidencija’ o broju prodanih knjiga, čija su djela do sada prodana u više od 200 milijuna primjeraka, Dan Brown i svojim novim romanom ruši sve rekorde. Čim se pojavio na tržištu, roman ‘Inferno’ je u prva tri tjedna ubilježio fascinantnih 9 milijuna prodanih primjeraka u svijetu, a da je riječ o autoru čija djela i trendove slijedi i hrvatska književna publika, govori podatak da je prvog dana prodaje u Hrvatskoj, ‘Inferno’ prodan u više od tisuću primjeraka, što je i više nego izvrstan start neke književne uspješnice na domaćem (osiromašenom) književnom tržištu. Ako se pitate koju knjigu ponijeti ove godine na plažu, s ‘Infernom’ ne možete pogriješiti. Potražite svoj primjerak u svim knjižarama.

U najnovijem djelu uvaženi harvardsku profesor Roberta Langdona budi se u bolničkom krevetu te pronalazi zlokobni premet u džepu svojeg sakoa.

Za život opasne prijetnje natjerat će njega i mladu liječnicu Siennu Brooks u vratoloman bijeg Firencom, gradom muzejom na čijim su ulicama odrasli Dante, Botticelli i Michelangelo i u čijim je ateljeima buknula talijanska renesansa. Samo Langdonovo poznavanje tajnih prolaza i drevnih misterija što leže ispod raskošnih povijesnih pročelja može ih spasiti od nepoznatih progonitelja.

‘Inferno’ je Brownov dosad najsnažniji i najizazovniji roman, napet triler koji će vas zarobiti već svojim prvim stranicama. Brown i u ovom romanu ostaje vjeran intrigantnim i kontroverznim temama: ‘Da Vincijev kod’ pokušao je osvijetliti prošlost drugačiju od one koju smo mislili da poznajemo, a ‘Inferno’ nam pokazuje koliko je krhka svaka vizija naše budućnosti.

OSVOJITE KNJIGU

V.B.Z. vam poklanja 3 primjerka najnovijeg romana Dana Browna. Osvojite intrigantni triler ‘Inferno’.

Ako želite osvojiti ovaj poklon, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom INFERNO te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Kako se zove glavni muški lik u knjizi koju poklanjamo?

Vaše prijave primamo do 22. srpnja 2013., nakon čega ćemo objaviti imena dobitnika.

Dobitnici su Nikolina Hukman, Marko Mališ i Dražen Horvatić. Čestitamo!