Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Inovacije koje su promijenile svijet

Možete li zamisliti svijet bez regeneratora, boja za kućno bojenje kose ili trajne ondulacije?

Možete li zamisliti svijet bez regeneratora, boja za kućno bojenje kose ili trajne ondulacije? Sve ove inovacije dugujemo istraživačima zaposlenima u L’Orealu,  koji je  osnovan – kao kompanija za sigurno bojenje kose. Njezin osnivač Eugene Scheuller bio je kemičar koji je želio svoja znanja iz kemije upotrijebiti kako bi ženama omogućio bolje proizvode za uljepšavanje. Njegova prva ideja je bila povezati se s frizerima koji su njegove inovacije primjenjivali u praksi i bio je to – pun pogodak!

Prvi šampon i prva krema za sunce

Godine 1909. kada je osnovao svoju kompaniju, Scheuller je lansirao Aureole, prvu boju za kosu iz L’Oreala. No, prvi pravi boom na tržištu izazvao je 1928. prvi moderni šampon O’Cap losion. Do tada se kosa prala na način da se crni sapun topio u vreloj vodi te zatim miješao s kristalima sode. Prvi jednokratni paketići šampona Berlingot DOP oduševili su posebno djecu i unaprijedili higijenu u Francuskoj početkom 20. stoljeća. 1935. godine žene su postale emancipiranije i otkrivale sve više tijela. Dani ozbiljnih haljina i blijede kože postali su prošlost, a preplanulost postala sada simbol zdravlja i modernog izgleda. U skladu s novim trendom, Schueller je osmislio ulje za zaštitu kože od sunca – Ambre Solaire. Datum lansiranja proizvoda 1936. bio je savršen, jer su se Francuzi spremali na svoj prvi plaćeni godišnji odmor!

Prvi lak za kosu i kućno bojenje kose

1945. godine Coco Chanel u modu uvodi kratku kovrčavu kosu pa su u L’Orealu izumili Oreol, prvi proizvod za hladnu ondulaciju, čime su pokazali kako stalno idu u korak s potrebama tržišta. Kako bi frizura bila postojanija, 1960. godine izumljen je i prvi sprej za kosu Elnett, koji se i danas prodaje, a kako žene ne bi trebale ići svaki mjesec kod frizera 1966. godine izumljena je Recital boja za kućno bojenje kose, čime je tako ljepota postala dostupna svima. Kako ne bi zapostavili muškarce u L’Orealu su 1985. godine lansirali prvu njegu za brigu kože namijenjenu isključivo muškarcima – Biotherm Homme. Inovacije i odgovori na traženja tržišta ostali su u srcu L’Oreala sve do današnjih dana – kada slave stoljeće svojeg postojanja. Od svog početka L’Oreal je u potrazi za razvojem proizvoda koji odgovaraju različitim potrebama klijenata. Tijekom stoljeća postojanja grupa je razvila serije hitova koji su promijenili lice ljepote.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Hairstyle News, najutjecajniji festival u svijetu frizerstva u Hrvatskoj i regiji, nakon dvogodišnje pauze, vraća se svojoj vjernoj publici u još veličanstvenijem ruhu

Beauty report

Kao apsolutni saveznik za kojim posežu brojni stilisti za kosu, prometnuo se Redken 5th Avenue NYC - profesionalni brend za njegu i boju kose...

Beauty report

Kalmar Boutique nudi više od 83 različita tretmana za vlasište i kosu, a svaki od njih specijaliziran je i pomno biran.

Zanimljivosti

Telogen effluvium ili pojačano ispadanje kose uzrokovano je iscrpljenošću organizma uslijed raznih bolesti i velikog stresa.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.