Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Interliber – čitanje, učenje i zabava

Počinje 33 međunarodni sajam knjiga i učila u Zagrebu.

Studeni je mjesec kojega ljubitelji lijepe knjige i svi oni koji su vezani uz knjigu s nestrpljenjem očekuju.  Ovogodišnji se Interliber, 33. međunarodni sajam knjiga i učila održava od pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i već tradicionalno predstavlja poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.

Na Interliberu u paviljonima 5. i 6. predstavit će se 250 izlagača iz osam zemalja svijeta – Austrija, Bosna i Hercegovina, Iran, Njemačka, SAD, Srbija, Velika Britanija i Sjeverna Irska i Hrvatska.

Ponovno gotovo svi najznačajniji domaći nakladnici predstavljaju na Zagrebačkom velesajmu bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da nakladništvo u nas zna i pronalazi put do ljubitelja knjiga.

Svakodnevna predstavljanja novih naslova knjiga, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, tek su dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6, te na izložbenim prostorima izlagača.Tijekom pet dana sajma smjenjivat će se edukativni i zabavni sadržaji, a na radost najmlađih posjetitelja novina ovogodišnjeg sajma je Dječji književni kutak na sjevernoj strani pav. 6 u kojem će svijet bajki postati stvarnost. Osim multimedijske igraonice i matematičke radionice, pričaonice i brojnih drugih događanja za najmlađe, djecu i odrasle zasigurno će privući izložba stotinu starih slikovnica. Neke od kojih čak iz 19. stoljeća ističu se vrlo neobičnim oblicima i dimenzijama.

Nagradne igre, proglašenja za najbolji neobjavljeni roman godine i najbolja djela u ovoj godini, kao i druženja s piscima samo su neka od događanja koja uz mnoga druga iznenađenja čekaju mnogobrojne posjetitelje, poslovne partnere i sve ljubitelje dobre knjige.

Nagrade za najbolji neobjavljeni roman godine

Tradicionalno prvog dana sajma na izložbenom prostoru V.B.Z. bit će proglašenje pobjednika natječaja za najbolji neobjavljeni roman godine. Nagrada nakladničke kuće V.B.Z. s nagradnim fondom od 100.000 kn, najveća je nagrada u kulturi u Republici Hrvatskoj koja se organizira u cilju poticanja razvoja domaće književne produkcije, te interesa za čitanje domaćih autora.

Ocjenjivački sud u sastavu Miljenko Jergović, Julijana Matanović, Strahimir Primorac, Zoran Ferić i Vladimir Arsenijević odlučio je da od 130 rukopisa prispjelih na natječaj izdavačke kuće u finale uvrste 13 rukopisa pod šifrom.  Svečana dodjela nagrade V.B.Z. bit će u 11. studenog u 19 i 30 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, uz predstavljanje i ukoričenog romana.Književna nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu

U okviru Festivala slikovnice nakladnik Knjiga u centru  organizirao je natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu u 2009/2010 g.  Nagrada "Ovca u kutiji" dodjeljuje se od 2005. godine,  a pokrenuta je s ciljem valorizacije slikovnice kao književno-likovnog visokovrijednog umjetničkog djela.  O nagradi svake godine odlučuju dva ocjenjivačka suda – žiri odraslih i dječji žiri. Pokrovitelj Festivala je Gradski Ured za kulturu Grada Zagreba, a raspored predstavljanja moguće je naći na / www.knjiga-u-centru.hr

Književna nagrada "Kočićevo pero"

S ciljem daljnjeg razvijanja kulturnih veza i suradnje između nakladnika Hrvatske i Bosne i Hercegovine, desetu godinu za redom na Interliberu sudjeluje Zadužbina "Petar Kočić“ iz Banja Luke.  Zadužbina će na Sajmu predstaviti svoj rad i uručiti nagradu "Kočićevo pero“ hrvatskoj književnici Ivani Simić Bodrožić za knjigu Hotel Zagorje. Nagrada će se dodijeliti u petak, 12. studenog o.g. u 12,30 sati na pozornici u paviljonu 6.Predstavljanje novih knjiga i njihovih autora


Nakladnici će u sklopu Interlibera i predstavljati nove naslove. Ljubitelji nedavno preminule pjesnikinje Vesne Parun obradovat će se novim nadopunjenim izdanjem knjige Ja koja imam nevinije ruke u izdanju nakladnika Zoro.. Promocija će se održati u subotu, 13.studenog u 15:00 sati na pozornici pav. 6. Zanimljiva je i promocija knjige Crni biser autorice Vere Čudine te predstavljanje autobiografskog romana Dodir svjetla autorice Karmen Weber Damjani. To su samo neka od predstavljanja naslova koja možete doživjeti na ovogodišnjem sajmu.

Besplatan ulaz i manje cijene parkinga

Također, u subotu na pozornici u paviljonu 6 promovirat će se nagrađivani serijal edukativnih slikovnica s CD-om Umjetnost za djecu autora Danijela Srdareva. Knjigu će predstaviti likovna kritičarka Romina Peritz i predstavnici sunakladnika AGM i HRTV-a.

Svečano otvorenje Interlibera je u paviljonu broj 6, 11 studenog s početkom u 11 sati. Očekuje se da će manifestaciju otvoriti Ministar kulture RH – Božo Biškupić. Radno vrijeme u srijedu i četvrtak je od 10 do 19 sati, a u petak i subotu od 10 do 21 sat. Upad je besplatan, a dnevna parking karta za automobile je 10 kuna, a za kamione i autobuse 50 kuna.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

She Book Club

Njezin prvi kriminalistički roman „Nijemi vrisak“ svjetska je uspješnica s više od milijun prodanih primjeraka, a ujedno je to prvi slučaj inspektorice Kim Stone...

She Book Club

Magdalena Blažević, Žepčanka s mostarskom adresom publici se predstavila u dobi od 38 godina zbirkom priča 'Svetkovina'.

Duh i tijelo

Bill Gates, Jack Ma i Elon Musk samo su neki od biznismena koji primjenjuju 'pravilo pet sati'.

She Book Club

Hi-Fi je treći prijevod Nicka Hornbyja u izdanju naklade Vorto Palabra, nakon romana Sve zbog jednog dječaka i Baš kao ti, a specifični žargon...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.