Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Interliber u znaku hrvatskih književnika

Družite se sa Sanjom Pilić, Mirom Gavran, Arijanom Čulinom, Pavlom Pavličićem, Goranom Tribusonom i Anom Tajder, ali i mnogim drugima na ovogodišnjem Interliberu.

Najpopularniji sajam knjiga u Hrvatskoj, Interliber ove godine otvara svoja vrata 12. studenog. Knjigoljupci će u različitim edukativnim i zabavnim sadržajima moći uživati do 16. studenog.

„Izrael je naš počasni gost i zemlja partner na ovogodišnjem Interliberu. Gost pisac će biti Boris Zaidman koji piše o imigraciji u Izraelu, a u suradnji sa Židovskom općinom iz Zagreba bit će predstavljen priručnik za učenje hebrejskog jezika.“, kaže voditelj projekta Interliber Jakša Depolo. Naime, Izrael ove godine koja slavi 60 godina svog postojanja.

U tih nekoliko knjiških dana među ostalim događanjima Depolo je izdvojio proglašenje najboljeg neobjavljenog romana godine u organizaciji VBZ-a i Tiska. Također u ovoj godini slavimo 500 godina od rođenja Marina Držića te Leksikografski zavod Miroslava Krleže izdaje Leksikon Marina Držića.

Prikaz krize društva koje je kapituliralo

Ana Tajder koja nedavno postala popularna napisavši knjigu „Od Barbie do vibratora“ za She.hr je rekla, da želi na Interliberu razgovarati s esejistom i književnim kritičarom Zdravkom Zimom.

– Pokušat ćemo povući paralelu generacije koju ja predstavljam u knjizi i krize društva danas koje je kapituliralo. Također se veselim kontaktu s publikom i brojnim pitanjima koja će potaknuti rasprave, rekla je Taider.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture a na njemu će se predstaviti 290 izlagača, od čega 206 domaćih i 84 inozemna. U Hrvatskoj je u prošloj godini izdano 7203 nova naslova knjiga, časopisa i novina, od čega je 6501 naslov bio u prvom izdanju.

Na 15.600 četvornih metara izložbenog prostora, predstaviti izlagači iz Austrije, Belgije, BiH, Crne Gore, Irana, Izraela, Njemačke, Poljske, SAD-a, Srbije, Španjolske i Velike Britanije. Uz, Interliber održava se i Sajam glazbe i multimedija na kojem možete vidjeti različite instrumente, izlagače, poslušati zanimljive koncerte te vidjeti zanimljivi laserski show na nebu iznad Zagreba.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

She Book Club

U akciji će sudjelovati i nakladnička kuća Znanje koja će u svojim knjižarama i na webshopu sve naslove iz naklada Znanje i Vorto Palabra...

She Book Club

Od njih izdvajamo nagrađivani svjetski bestseler Pčelar iz Alepa Christy Lefteri, zatim Stare duše ne stare: Um novu knjigu hit-autorice Ingrid Divković te Kako...

She Book Club

Jedna od najčitanijih autorica u Hrvatskoj Sanja Pilić, književnica s istaknutim osjećajem za pisanjem dječje proze, objavila je novi nastavak priče o Maši –...

She Book Club

„Zbogom, romantiko!“ knjiga je koja se ima za sebe, posuđuje nikom, a daruje svakom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.